Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τραγωδία με κρουαζιερόπλοιο – Έρευνες για επιζώντες

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι νεκροί από το ναυάγιο κρουαζιεροπλοίου στον ποταμό Μόσκβα τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής.

Πάνω στο πλοίο βρίσκονταν 16 άτομα κατά την πρόσκρουση. Έξι σώθηκαν από συνεργεία, ένας κολύμπήσε μέρχι τη στεριά και οι υπόλοιποι είναι ακόμη αγνοούμενοι σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ο καπετάνιος του σκάφους. Οι τουρίστες που βρίσκονταν στο πλοίο, έκαναν πάρτι για τα γενέθλια παρευρισκομένου όταν συνέβη η τραγωδία.

Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται δύο τούρκοι υπήκοοι, είπε ένας εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων που επικαλέστηκε το Ria Novosti.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το πλοίο έκανε μία “τρελή” πορεία πριν τη συντρβή. Το δυστύχημα ενδέχεται να οφείλεται σε παραβίαση των κανονισμών της ποταμοπλοΐας, δήλωσε ο Γιούρι Μπεσέντιν, στέλεχος του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, τον οποίο επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες τους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ελπίζοντας να βρουν επιζώντες.

Το ναυάγιο σημειώνεται τρεις εβδομάδες μετά από εκείνο του σκάφους Boulgaria στο Βόλγα, στο οποίο είχαν βρει το θάνατο 122 άνθρωποι στο Ταταρστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε