Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Κούβας

Τουλάχιστον 38 Αϊτινοί μετανάστες πνίγηκαν ενώ άλλοι 87 διασώθηκαν χάρη στην κουβανική ακτοφυλακή όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κούβας, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Το μισοβυθισμένο πλοιάριο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων από την ακτή της Πούντα ντε Μάισι, στην επαρχία Γκουαντάναμο, στο ανατολικό άκρο της Κούβας. Οι άνδρες του λιμενικού περισυνέλεξαν 38 πτώματα — 21 άνδρες και 17 γυναίκες.

Οι διασωθέντες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και επτά γυναίκες, έχουν μεταφερθεί στο διεθνή καταυλισμό προσφύγων της Πούντα ντε Μάισι όπου δέχονται τις πρώτες βοήθειες, ανέφερε η τηλεόραση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, ο Ερυθρός Σταυρός και το λιμενικό συνεχίζουν την επιχείρηση για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

Τα ναυάγια πλοιαρίων που μεταφέρουν Αϊτινούς ή Κουβανούς μετανάστες στις ΗΠΑ –όπου ελπίζουν ότι θα βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής– είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή της Καραϊβικής. Τον Ιούλιο του 2009 περίπου 70 Αϊτινοί έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοίο τους βυθίστηκε στα ανοιχτά των βρετανικών νησιών Τερκς-εντ-Κάικος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε