Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραγωδία στη Μιανμάρ – 17 νεκροί σε πυρκαγιά

Φωτιά που ξέσπασε σε συγκρότημα αποθηκών στην πόλη Ρανγκούν προκάλεσε σειρά χημικών εκρήξεων και προκάλεσε το θάνατο 17 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 85.

Είκοσι λεπτά μετά την άφιξη των δυνάμεων της πυροσβεστικής, σημειώθηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις σε κοντινές αποθήκες, προκαλώντας το θάνατο κατοίκων και πέντε πυροσβεστών.

Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε 41 αποθήκες στις οποίες φυλάσσονταν πρώτες ύλες για την παρασκευή παραδοσιακών φαρμάκων. Μερικές από τις αποθήκες καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.


Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 02:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος) στη συνοικία Μινγκλάρ Ταούνγκ Νιούντ, στην ανατολική πλευρά της πόλης, περιοχή όπου υπάρχουν πολλές κρατικές αποθήκες και εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους πέντε πυροσβέστες και 85 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 30 πυροσβέστες. Ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τις εκρήξεις δημιουργήθηκε μεγάλος κρατήρας και περίπου πενήντα σπίτια, στην πλειοψηφία τους ξύλινα, όπως και ένα βουδιστικό μοναστήρι καταστράφηκαν από τη φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο σχεδόν πέντε ώρες μετά.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ένα κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών στήθηκε σε ένα μοναστήρι, κοντά στο σημείο της τραγωδίας, και εκατοντάδες άνθρωποι των οποίων τα σπίτια κάηκαν, κατέφυγαν εκεί.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε