Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τραγωδία στη Σκοτία: Νεκροί 4 ορειβάτες

Τραγωδία στη Σκοτία: Νεκροί 4 ορειβάτες

Τέσσερις ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους από πτώση χιονοστιβάδας στα Χάιλαντς της Σκοτίας το Σάββατο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το δυστύχημα θεωρείται το χειρότερο περιστατικό που συνδέεται με την κακοκαιρίας που πλήττει τη Βρετανία, τα τελευταία 24ωρα και έχει παραλύσει τις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές και μετακινήσεις.

Τα θύματα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ήταν μέλη μιας ομάδας έξι ατόμων, που επιχειρούσαν αναρρίχηση στην περιοχή Γκλενκόου, ένα σημείο που φημίζεται για τις ομορφιές του τοπίου. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια ακόμη γυναίκα της ίδιας ομάδας, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η έκτη ορειβάτης, αυτή που σήμανε τον συναγερμό για την χιονοστιβάδα είναι ασφαλής.

Ο πρωθυπουργός- ή όπως αναφέρεται επισήμως ο πρώτος υπουργός της Σκοτίας- Άλεξ Σάλμοντ μίλησε για «μια φοβερή τραγωδία».

Παρά το γεγονός ότι η Βρετανία έχει μεγάλη και ενθουσιώδη κοινότητα από πεζοπόρους και ορειβάτες, δεν έχει σημαντικές οροσειρές. Εξ’ αυτού δυστυχήματα αυτής της κλίμακας, είναι σπάνια στην ευρύτερη περιοχή της Βρετανίας.
Η Σκοτία με τα υψηλότερα βουνά της Μεγάλης Βρετανίας είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους πεζοπόρους και τους ορειβάτες.

Διαβάστε ειδήσεις από όλο τον κόσμο στη σχετική κατηγορία του Newsit

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε