Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραγωδία στην Ιταλία – 3 νεκροί από την ισχυρή νεροποντή

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η βορειοδυτική Ιταλία από τις ισχυρές βροχές των τελευταίων ημερών. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται.

Επίκεντρο η περιοχή της Λιγουρίας και η πόλη Λα Σπέτσια, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Η περιφέρεια της πόλης Λα Σπέτσια σε πολλά της σημεία είναι αποκλεισμένη, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους και εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της πολιτικής προστασίας, ενδέχεται, δυο από τους αγνοούμενους να παρασύρθηκαν από τα νερά, μέχρι τη θάλασσα με τα αυτοκίνητά τους.

Ο δήμος του Μπροργκέτο Βάρα κόπηκε κυριολεκτικά στα δυο λόγων της πλημμύρας και της υπερχείλισης ποταμού. Οι πυροσβέστες, μετά από πολύωρες προσπάθειες, κατάφεραν να σώσουν από το όχημά του, απεγκλωβίζοντάς τον, έναν 50χρονο οδηγό νταλίκας, στον αυτοκινητόδρομο Α12. Η κατάστασή του, όμως, θεωρείται σοβαρή.

Οι βροχές συνεχίζονται και κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των συνεργείων διάσωσης, που δίνουν μάχη με το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες για να βρουν τους αγνοούμενους.

Η νομαρχία κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.

Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν και την υπόλοιπη Ιταλία σήμερα.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο έχει θέσει σε επιφυλακή την Πυροσβεστική, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και όλα τα συνεργεία διάσωσης για την αντιμετώπιση νέων πλημμυρών, ανάλογων με αυτές που παρέλυσαν την ιταλική πρωτεύουσα πριν από πέντε ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε