Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Πακιστάν

‘Ενα εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν μέσα σε δύο μέρες εξαιτίας της υπερχείλισης του Ινδού ποταμού. Εκκληση απο την UNICEF. Βοήθεια στέλνει η Μαδρίτη.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να γλιτώσουν από την άνοδο των υδάτων του Ινδού ποταμού στο νότιο Πακιστάν, όπου η πλημμύρα του ποταμού κατέστρεψε τα νέα αναχώματα, κάλυψε με νερό πόλεις και χωριά, και προκάλεσε τον εκτοπισμό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων σε δύο ημέρες.

Από τις αρχές Αυγούστου, “επτά εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν μόνο στην επαρχία Σιντ, ένα εκατομμύριο από αυτούς τις δύο τελευταίες ημέρες”, σύμφωνα με τον Γκούλαμ Αλι Πασα, διευθυντή των επιχειρήσεων διάσωσης και βοήθειας στην επαρχία.

Περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί, ανάμεσα τους είναι περίπου 5 εκατομμύρια άστεγοι, που έχουν ανάγκη επείγουσας βοήθειας, εκτίμησε ο ΟΗΕ την Παρασκευή. Ο απολογισμός των 1.600 νεκρών, που έχει ελάχιστα αναθεωρηθεί από τις 5 Αυγούστου, θα παρουσιάσει σημαντική αύξηση από τις μακάβριες ανακαλύψεις και άλλων νεκρών, όταν θα υποχωρήσουν τα νερά, προειδοποίησαν οι πακιστανικές αρχές.

80.000 δoλάρια χρειάζεται η UNICEF για τα παιδιά στο Πακιστάν.
Οπως δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ο Δρ.Σαχίντ Μεχμπούμπ της UNICEF,”έχουμε τουλάχιστον 72.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών που πάσχουν από σοβαρό υποσιτισμό, και πάνω από 200.000 παιδιά που υποφέρουν από μέτριο υποσιτισμό ανάμεσα στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες” προσθέτοντας πως “χρειαζόμαστε επιπλέον 80 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει ένα ειδικό επισιτιστικό πρόγραμμα αλλιώς αυτά τα παιδιά μπορεί να πεθάνουν από υποσιτισμό ή άλλες ασθένειες που προκαλούνται από αυτόν”. Ο Δρ Μεχμπούμπ είπε ότι ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και θα μπορούσε να γίνει μια σημαντική αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Βοήθεια απο την Ισπανία
Αεροπλάνο με ιατρική ομάδα από δέκα επαγγελματίες και 15 τόνους ιατρικών εφοδίων πρώτης ανάγκης στέλνει η Μαδρίτη για τους πλημμυροπαθείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
3,5 εκατομμύρια πλημμυροπαθείς πίνουν μολυσμένο νερό
Ακόμη μια δραματική έκκληση για το Πακιστάν
Χάος στο Πακιστάν απο τις πλημμύρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε