Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία – “Μπλόκαρε” Ισραηλινούς τουρίστες

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τι κι αν οι τουρίστες από το Ισραήλ εξασφάλιζαν μεγάλα έσοδα στην τουρκική τουριστική βιομηχανία, τι κι αν η επιδείνωση των σχέσεων έχει ρίξει στο μισό την κίνηση Iσραηλινών τουριστών στη γειτονική χώρα.

Η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένη να τεντώσει το σχοινί όσο πάει. Αυτή τη φορά την… πλήρωσαν 40 Ισραηλινοί που κατέβηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

“Οι επιβάτες που έφθασαν το πρωί της Δευτέρας με πτήση της εταιρείας Turkish Airlines οδηγήθηκαν σε χωριστές αίθουσες για να ανακριθούν ένας-ένας, αφού τους κατέσχεσαν τα διαβατήριά τους”, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Επισήμως οι Ισραηλινοί δεν θέλησαν να σχολιάσου το γεγονός και λένε απλά ότι εξετάζεται αυτή η συμπεριφορά.
Ορισμένοι επιβάτες είπαν ότι τους χώρισαν από τους άλλους επιβάτες χωρίς να τους δώσουν εξηγήσεις και ότι υποβλήθηκαν σε ταπεινωτικούς σωματικούς ελέγχους.

Το επεισόδιο αυτό έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση από την Τουρκία μιας σειράς αντιποίνων έπειτα από την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για τη φονική επιδρομή στο τουρκικό οχηματαγωγό “Μαβι Μαρμαρά” που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα το Μάιο του 2010.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε