Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραβάει το σχοινί ο Κάμερον: Τα σχέδια της Ε.Ε πλήττουν τα εθνικά συμφέροντα της Βρετανίας

Τραβάει το σχοινί ο Κάμερον: Τα σχέδια της Ε.Ε πλήττουν τα εθνικά συμφέροντα της Βρετανίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ΝτέιβιντΚάμερον δήλωσε σήμερα ότι τα σχέδια της ΕΕ για τον περιορισμό των μπόνους των τραπεζιτών απειλούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι οι κανόνες αυτοί δεν θα οδηγήσουν τους τραπεζίτες να διακινδυνεύουν λιγότερο.

Η Βρετανία απομονώθηκε στην χθεσινή σύνοδο στις Βρυξέλλες και δεν κατάφερε να μετριάσει τους νέους κανονισμούς της ΕΕ για τον περιορισμό των μπόνους των τραπεζιτών, ένα μέτρο το οποίο θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία του Λονδίνου ως ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο.

“Υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα εδώ. Υπάρχουν κάποια σημαντικά βρετανικά εθνικά συμφέροντα”, δήλωσε ο Κάμερον στο κοινοβούλιο. “Είμαστε υπεύθυνοι για το 40% των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της ΕΕ (…) θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι διεθνείς τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν τα κεντρικά τους γραφεία εδώ στην Βρετανία”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι επέκρινε και αυτός τις προτάσεις αυτές.

Ο περιορισμός των μπόνους απλώς θα ωθήσει προς τα πάνω το καθορισμένο μέρος των αμοιβών των τραπεζιτών, περιορίζοντας τα κίνητρα των τραπεζιτών να σκέφτονται μακροπρόθεσμα, σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιτέλους συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό

Σκληρό παζάρι στις Βρυξέλλες και στη μέση η Ελλάδα που παζαρεύει να μην χάσει πάνω από 6 δισ.

Ο Κάμερον υπόσχεται δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Κάμερον: “Πιθανή η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε