Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τραυματίες στον πόλεμο των σκουπιδιών στη Νάπολη

Δύο αστυνομικοί και τρεις καραμπινιέροι τραυματίσθηκαν τη χθεσινή νύκτα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις ιταλικές δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές που αρνούνται το άνοιγμα νέας χωματερής στο Τσερτσίνιο κοντά στη Νάπολη.

Επί πολλές ώρες οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες, πυροτεχνήματα και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών και των καραμπινιέρων που απαντούσαν οπλίζοντας και κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Εδώ και μία εβδομάδα όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στη χωματερή του Τερτσίνιο, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της Νάπολης, έχουν αποκλεισθεί από κατοίκους που αρνούνται το άνοιγμα και δεύτερης χωματερής στην περιοχή τους, έπειτα από τον κορεσμό της πρώτης.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους κατοίκους που εμποδίζουν τη διέλευση των απορριμματοφόρων είναι καθημερινές.

Η νέα κρίση των απορριμμάτων στην περιοχή της Νάπολης είναι μικρότερης έκτασης από την κρίση της περιόδου 2007-2008 , όταν οι σελίδες των εφημερίδων σε ολόκληρο τον κόσμο δημοσίευαν φωτογραφίες του ιστορικού κέντρου της Νάπολης πνιγμένου στα σκουπίδια. Ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώνεται.

Σύμφωνα με την δήμαρχο της Νάπολης Ρόζα Ρούσο Ιερβολίνο, περί τις 2.000 τόννοι απορριμμάτων έχουν συκγεντρωθεί στους δρόμους της πόλης και κατά τη χθεσινή νύκτα πολλοί από αυτούς τους σωρούς πυρπολήθηκαν.

Χθες, ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και της επιτροπής διαχείρισης της κρίσης τη χορήγηση ειδικής οικονομικής βοήθειας στην περιοχή και έδωσε προθεσμία δέκα ημερών για τη διευθέτηση του προβλήματος.

Ωστόσο οι δήμαρχοι των χωριών που βρίσκονται κοντά στον χώρο ταφής απορριμμάτων του Τερτσίνιο απέρριψαν τις υποσχέσεις αυτές και ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο να εμποδίζουν τη χρήση της παλιάς χωματερής και το άνοιγμα της δεύτερης. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε