Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρεις ανήλικοι επέζησαν 50 μέρες σε βάρκα στον Ειρηνικό!

Είναι ένα θαύμα φώναξαν οι περισσότεροι. Τρία ανήλικα αγόρια κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα σε μια βάρκα για 50 μέρες που παρασυρόταν ακυβέρνητη στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τρεις έφηβοι επέζησαν επί πενήντα ημέρες πάνω σε μία μικρή βάρκα που έπλεε ακυβέρνητη στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, τρώγοντας καρύδες, ένα γλάρο που με κάποιο τρόπο κατάφεραν να πιάσουν και πίνοντας βρόχινο ή θαλασσινό νερό, όπως έγινε γνωστό από τους διασώστες.
 
“Είναι ένα θαύμα που τους βρήκαμε”, δήλωσε ο Τάι Φρέντρικσεν, καπετάνιος στο αλιευτικό που εντόπισε τη βάρκα με τα τρία αγόρια. “Είναι σε απίστευτα καλή κατάσταση για το χρόνο που έχουν μείνει στη θάλασσα. Με κάποιο τρόπο, που δεν ξέρω, έπιασαν ένα πουλί και το έφαγαν”, δήλωσε στα νεοζηλανδικά Μέσα Ενημέρωσης ο Φρέντρικσεν.
 
Τα αγόρια, εξαφανίστηκαν από το νησάκι Τοκελάου, που ανήκει στη Νέα Ζηλανδία, στις 6 Οκτωβρίου. Μετά από εκτεταμμένες έρευνες από αέρος και θαλάσσης, που δεν απέδωσαν καρπούς, οι συγγενείς τους πίστεψαν ότι ήταν πλέον νεκρά και έκαναν μάλιστα επιμνημόσυνη δέηση.
 
Όμως ο 14χρονος Ετουένι Νασάου, ο 15χρονος Σάμου Πελέσα και ο 15χρονος Φίλο Φίλο, βρίσκονταν σε μία μικρή βάρκα που παρασυρόταν περίπου 800 μίλια μακρυά από το νησί τους, σε μία περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού όπου δεν ταξιδεύουν συχνά πλοία.
 
Την Πέμπτη, ένα νεοζηλανδικό αλιευτικό, που έπλεε κοντά στα νησιά Ουαλίς και Φουτουνά, τα οποία ανήκουν στη Γαλλία, εντόπισε τη μικρή βάρκα με τα τρία αγόρια.
 
“Πήγα το σκάφος όσο πιο κοντά μπορούσα στη βάρκα και τους ρώτησαν αν χρειάζονταν βοήθεια. Μου απάντησαν ΄πάρα πολύ’ και έδειχναν εκστατικοί που μας έβλεπαν”, περιγράφει ο καπετάνιος του αλιευτικού. “Ήταν αδυνατισμένοι, αλλά σε καλή κατάσταση, αν σκεφτούμε τι είχαν περάσει”, λέει ο καπετάνιος, ο οποίος έχει βάλει πλώρη προς τα νησιά Φίτζι, όπου τα τρια αγόρια θα εξετασθούν από γιατρούς.
 
Τα αγόρα όταν έφυγαν από το νησί τους με σκοπό να ταξιδέψουν σε ένα γειτονικό νησί είχαν πάρει στη βάρκα τους μερικές καρύδες, κάτι που τους έσωσε. Για άγνωστο λόγο δεν κατάφεραν να βρουν τον προορισμό τους και παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα, ώσπου τους εντόπισε το αλιευτικό.
 
Τα νησιά Τοκελάου είναι τρεις μικρές ατόλλες στον Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Χαβάης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε