Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τρεις νεκροί, 70 τραυματίες σε μπαράζ εκρήξεων στην Ταϊλάνδη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 70 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ξένοι υπήκοοι, είναι ο απολογισμός μπαράζ εκρήξεων που σημειώθηκε στην επιχειρηματική περιοχή της Μπανγκόκ.

Οι διαδοχικές εκρήξεις, που σημειώθηκαν με διαφορά μερικών ωρών, οφείλονται σε βομβίδες Μ-79. Πέντε βομβίδες αυτού του τύπου χτύπησαν την επιχειρηματική περιοχή της Μπανγκόκ όπου η παρουσία του στρατού είναι έντονη και βρίσκονται ξενοδοχεία, τράπεζες και πολυώροφα κτίρια γραφείων. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας, Σουθέπ Ταουγκσουμπάν, οι χειροβομβίδες εκτοξεύτηκαν από την περιοχή που ελέγχεται από τα «κόκκινα πουκάμισα», τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο διάλυσης των διαδηλωτών καθώς ανάμεσα τους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, νοσοκομειακούς αξιωματούχους και έναν εκπρόσωπο του στρατού, τέσσερις από τους τραυματίες, ανάμεσα τους δύο ξένοι, φέρουν σοβαρές σωματικές βλάβες. Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων, όμως ο πρωθυπουργός της χώρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των αρμοδίων σε θέματα ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε