Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Tρεις νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Άγκυρα κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο

REUTERS

Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Άγκυρας προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν κρυμμένος σ’ ένα αυτοκίνητο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

“Ένα όχημα πήρε φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια βόμβα στο εσωτερικό του”, δήλωσε προς τους δημοισογράφους.

Σύμφωνα με τον Μπεσίρ Αταλάι, άλλο αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο 3 και τον τραυματισμό άλλων 15 ανθρώπων.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ αρνήθηκε να μιλήσει για επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται. “Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό 27 ανθρώπων. Σημειώθηκε στην κεντρική περιφέρεια Κιζιλάι, κοντά σε μια αστυνομική ακαδημία. Άλλα τηλεοπτικά δίκτυα ανέφεραν πως μια γυναίκα συνελήφθη κοντά στον τόπο της έκρηξης ενώ φώναζε συνθήματα.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μερικά σταθμευμένα αυτοκίνητα να έχουν πιάσει φωτιά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από την έκρηξη έχουν σημειωθεί ζημιές σε γύρω κτίρια.

Η έκρηξη έγινε πολύ κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο στην πλατεία της Άγκυρας. Ειναι μια πολυσύχναστη περιοχή  όπου υπάρχουν πολλά κυβερνητικά κτίρια και αυξημένη ασφάλεια. Τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ βρίσκονται εκτός Τουρκίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε