Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρεις νεκροί από έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Η περιοχή είχε αποκλειστεί για πολλές ώρες.
Η περιοχή είχε αποκλειστεί για πολλές ώρες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δυστυχώς συμβαίνει αυτό. Αρκετές βόμβες που είχαν ριφθεί στην διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκονται διάσπαρτες σε γερμανικά και όχι μόνο εδάφη.

 

Τρία μέλη μιας ομάδας πυροτεχνουργών σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν το βράδυ στην πόλη Γκέτινγκεν της κεντρικής Γερμανίας όταν μια τέτοια βόμβα εξερράγη ενώ προσπαθούσαν να την εξουδετερώσουν.
 
Δύο από τους τραυματίες είναι σοβαρά, αλλά εκτός κινδύνου. Η βόμβα, που ανακαλύφθηκε σε βάθος επτά μέτρων, εξερράγη στην διάρκεια προπαρασκευαστικών εργασιών των πυροτεχνουργών, πριν την έναρξη της προσπάθειάς τους να την αφοπλίσουν.
 
Το Γκέτινγκεν, στην Κάτω Σαξονία, είναι μια πόλη διάσημη για τα πανεπιστήμιά της. Ο εκπρόσωπος του δήμου Ντέτλεφ Γιόχανσον είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα “αφοπλισμό ρουτίνας”.
 
Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
 
Η βόμβα 1.000 κιλών ανακαλύφθηκε στην διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Περίπου 7.000 άνθρωποι που ζούσαν σε ακτίνα 1.000 μέτρων από το σημείο εκκένωναν την περιοχή όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους νωρίς σήμερα Τετάρτη. Αρκετές εκατοντάδες πέρασαν τη νύχτα σε δύο σχολεία στην περιοχή.
 
Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Γκέτινγκεν, που βρίσκεται μερικά τετράγωνα μακριά, παρέμεινε κλειστός επί ώρες αλλά άνοιξε στην διάρκεια της νύκτας.
 
Αστυνομικοί και πυροσβέστες εργάζονταν ολόκληρη τη νύκτα στο σημείο, όπου διεξάγεται έρευνα.
 
Βόμβες που είχαν ριφθεί στην διάρκεια του Β’ ΠΠ ανακαλύπτονται συχνά στη Γερμανία — τους δυο τελευταίους μήνες μόνο στο Βερολίνο βρέθηκαν τουλάχιστον τέσσερις, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εγχώρια ΜΜΕ.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε