Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρεις νεκροί, εκατοντάδες άστεγοι από πλημμύρες στην Πολωνία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Στην Ιταλία ήταν μια μητέρα που θυσιάστηκε για να σώσει το γιό της από βέβαιο πνιγμό. Στην Πολωνία, ήταν ένας πατέρας που έκανε το ίδιο για το παιδί του.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες ώρες τη νότια Πολωνία κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και άφησαν άστεγους εκατοντάδες άλλους. Ένας άνδρας πνίγηκε, αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν έπεσε στο ποτάμι στην πόλη Κοζάροφ, αφού πρώτα έσωσε το γιο του που πνιγόταν. Δύο ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Λέσερ, μία 60χρονη γυναίκα και ένας άνδρας 45 ετών.

Περίπου 500 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και ακόμα 1.500 αναμένεται να αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.

Την ίδια στιγμή, το πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου έκλεισε για τους επισκέπτες λόγω των φόβων πρόκλησης πλημμύρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου του Άουσβιτς.

Το μουσείο προετοιμάζεται για την πιθανότητα υπερχείλισης του ποταμού Σόλα, που περνά μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο του πρώην στρατοπέδου, όπου βρίσκονται η πλειονότητα των αρχείων, οι εκθέσεις και η διοίκηση του μουσείου. 

Διαβάστε επίσης 

Μητέρα θυσιάστηκε για να σώσει τον γιο της

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε