Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρεις νεκροί στην Υεμένη – Έστησαν μπλόκα στους δρόμους του Άντεν

ΦΩΤΟ REUTERS

Ένας διαδηλωτής και δύο στρατιώτες είναι τα νέα θύματα της τυφλής βίας που έχει ξεσπάσει και στην Υεμένη.

Στην πρωτεύουσα, Άντεν, οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τη γενική απεργία στήνοντας μπλόκα σε δρόμους που οδηγούσαν σε σχολεία. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.

Γιατρός σε νοσοκομείο της πόλης δήλωσε ότι ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και τρεις βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση φέροντας τραύματα από σφαίρες. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, νεκροί από πυρά έπεσαν και δύο αστυνομικοί, αφήνοντας να εννοηθεί πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές είναι οπλισμένοι.

Ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters είπε ότι πυροβολισμοί ακούγονταν σε διάφορα σημεία της πόλης. Ακτιβιστές διέψευσαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους ένοπλους που ανταλλάσσουν πυρά με την αστυνομία.

«Οι ένοπλοι αυτοί άνδρες δεν ανήκουν στους ειρηνικούς διαδηλωτές που απαιτούν την αποχώρηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και την πτώση του καθεστώτος», είπε ένας εκ των διαδηλωτών.

Νωρίτερα, αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση μελών της αλ Κάιντα στη νότια επαρχία Αμπιάν. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, «ένοπλοι που ανήκουν στην αλ Κάιντα επιτέθηκαν εκτοξεύοντας αντιαρματική ρουκέτα εναντίον σημείου ελέγχου εισόδου στη Ζινζιμπάρ», την κυριότερη πόλη της Αμπιάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε