Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τρεις συλλήψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μαυροβούνιο

Τρεις συλλήψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μαυροβούνιο

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης όταν επιβατικό τρένο έπεσε πάνω σε μηχάνημα έργων, μέσα σε τούνελ.

Τον διευθυντή της τεχνικής εταιρίας «Zgop» και δύο εργαζόμενους του οργανισμού σιδηροδρόμων συνέλαβε η αστυνομία του Μαυροβουνίου, ως υπαίτιους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στην πόλη Μοϊκοβατς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργάτες της εταιρίας και να τραυματιστούν 45 άτομα, επτά από τα οποία εξακολουθούν να νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, όταν επιβατικό τρένο με 60 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπιέλο Πόλιε – Ποντγκόριτσα προσέκρουσε σε μηχάνημα σιδηροδρομικών έργων της εταιρίας από το Νόβισαντ της Σερβίας «Zgop» σε τούνελ, κοντά στην πόλη Μοϊκοβατς την ώρα που εκτελούσαν έργα επτά εργάτες.

Ο διευθυντής της εταιρίας, Βέλικο Μάρκοβιτς, 51 ετών συνελήφθη ως ύποπτος για τη διάπραξη του ποινικού αδικήματος της απειλής της ασφάλειας των συγκοινωνιών με επικίνδυνη ενέργεια ή με επικίνδυνο μέσο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα του Μπιέλο Πόλιε, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του.

Ο συλληφθείς είχε γράψει στην αναφορά ότι οι εργάτες είχαν απομακρυνθεί από τη σιδηροδρομική γραμμή και ότι μπορούσε να δοθεί στην κυκλοφορία, οπότε ο σταθμάρχης στο Μοϊκοβατς έδωσε εντολή να ξεκινήσει το τρένο.

Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες για διάπραξη ποινικού αδικήματος κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών είναι και δύο υπάλληλοι του οργανισμού σιδηροδρόμων.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ίγκορ Λούκσιτς ζήτησε από τα αρμόδια όργανα να εξακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε