Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τρέμε Νικολά! Η Μαρί Λεπέν και επίσημα υποψήφια Πρόεδρος

Τρέμε Νικολά! Η Μαρί Λεπέν και επίσημα υποψήφια Πρόεδρος

Αν μέχρι τώρα ο Νικολά Σαρκοζί απειλούσε με έξοδο από την Σένγκεν και εκδίωξη των λαθρομεταναστών, τώρα πρέπει να βρεί κάτι πιο ακραίο.

Κι αυτό γιατι ο χειρότερος ακροδεξιός εφιάλτης του έγινε πραγματικότητα. Η Μαρίν Λε Πεν, ηγέτις του Εθνικού Μετώπου, συγκέντρωσε τις 500 υπογραφές αιρετών αξιωματούχων που χρειαζόταν για να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου και 6ης Μαΐου, ανακοίνωσε η ίδια στο πρακτορείο Ρόιτερς.

“Έχω τις 500 υπογραφές μου και κατά συνέπεια θα είμαι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές”, δήλωσε η Μαρίν Λε Πεν, η οποία πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας.

Η Μαρίν Λε Πεν είχε επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν ήταν βέβαιη ότι θα συγκεντρώσει τις αναγκαίες υπογραφές και είχε κατηγορήσει τα “μεγάλα κόμματα” ότι ασκούν πιέσεις επί των αιρετών για να την αποκλείσουν. Η προθεσμία για τη συγκέντρωση των υπογραφών λήγει την Παρασκευή.

Η Μαρίν Λε Πεν εξασφαλίζει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το 16% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και έρχεται στην τρίτη θέση , μετά τον Φρανσουά Ολάντ και τον Νικολά Σαρκοζί. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζει το κλίμα για τον Σαρκοζί – Προηγείται σε δημοσκόπηση

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε