Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό, 30 νεκροί

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν όταν φορτηγό που μετέφερε αγρότες συγκρούστηκε με τρένο που μετέφερε κάρβουνο.

Το δυστύχημα έγινε στην πλούσια σε παραγωγή άνθρακα επαρχία Μπουμαλάνγκα της βορειοανατολικής Νότιας Αφρικής. Ο οδηγός του φορτηγού επιχείρησε να περάσει επίπεδη διάβαση χωρίς να ελέγξει και συγκρούστηκε με το τρένο.

Όπως δήλωσε στο νοτιοαφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης e-news ο Τουλάνι Σιμπούγι, εκπρόσωπος των ομάδων διάσωσης της επαρχίας Μπουμαλάνγκα, εκτός από τους 30 νεκρούς υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

“Φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ότι ο οδηγός του φορτηγού, διέσχισε τις σιδηροδρομικές γραμμές χωρίς να ελέγξει. Το τρένο εμβόλισε το φορτηγό παρασύροντάς το σε απόσταση ενός ή δυο χιλιομέτρων”, τόνισε ο Σιμπούγι και πρόσθεσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο Μαλελάνε, στη είσοδο του φημισμένου πάρκου Κρούγκερ, κοντά στα σύνορα με τη Μοζαμβίκη.

“Υπάρχουν διαμελισμένα πτώματα παντού”, τόνισε.

Το φορτηγό μετέφερε στη δουλειά τους περίπου 50 αγρότες.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Αζέφοβιτς, εκπρόσωπο της εταιρείας σιδηροδρόμων Transnet, το δυστύχημα σημειώθηκε στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Μπουμαλάνγκα, ανάμεσα στην πόλη Νέλσπρουτ και τα σύνορα της Μοζαμβίκης. Το κάρβουνο είχε προορισμό το λιμάνι Μαπούτο της Μοζαμβίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρένο με αιθανόλη εκτροχιάστηκε και εξερράγη

Ταξιδέψτε με τον Υπερσιβηρικό μ΄ένα κλικ! Δείτε το

Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένο ζευγάρι μετά από σύγκρουση με τρένο

Κάντε ένα ταξίδι με τρένο…Ferrari – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε