Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρεχάτε ποδαράκια μου….- φωτο

Τρεχάτε ποδαράκια μου….- φωτο

Να μην σας πιάσει ο ταύρος… Ή αλλιώς: Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου που πηγαίνει στην Παμπλόνα της Ισπανίας για να τρέχει σαν μανιακός να μην τον ποδοπατήσουν μανιασμένοι ταύροι.

Είναι μια παράδοση χρόνων. Μια παράδοση που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει. Εκτός από τους δρομείς της Παμπλόνα στην Ισπανία. Οι οποίοι κάθε χρόνο τραυματίζονται άλλοι σοβαρά, άλλοι ελαφρά γιατι τους ποδοπατούν ταύροι! Οι οποίοι δεν φταίνει και σε τίποτα και σίγουρα, σύμφωνα με οργανώσεις ζώων, ίσως να είναι πιο τρομοκρατημένοι από τους ανθρώπους.

Η ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΞΕ!

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ...

ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ

ΟΥΠΣ! ΕΠΕΣΑ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΣΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΤΑΥΡΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΦΤΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ  ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

ΩΩΩΩ. ΚΑΛΟΣ ΤΑΥΡΟΥΛΗΣ

ΠΩΠΩ! ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ!

H οικονομική κρίση που σαρώνει ολόκληρη την Ισπανία ανάγκασε και το φεστιβάλ της Παμπλόνας να περιορίσει τον προϋπολογισμό του κατά 8%, στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν αναμένεται να προσελκύσει περίπου ένα εκατ. τουρίστες στην πόλη με πληθυσμό 200.000 κατοίκων. Οι περισσότερες αφίξεις αναμένονται από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι από τους παραθεριστές καταφθάνουν στην Παμπλόνα για να συμμετάσχουν αυτοπροσώπως στις κούρσες με τους ταύρους, τις οποίες έκανε γνωστές παγκοσμίως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ με το γνωστό του μυθιστόρημα «Ο ήλιος ανατέλλει ξανά».

Οι κούρσες έχουν ως εξής: έξι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στα πολυδαίδαλα δρομάκια της παλαιάς πόλης, με τους άνδρες–που ονομάζονται ‘μόθος’ -να τρέχουν πλάι τους, έχοντας ως μόνο όπλο διπλωμένες εφημερίδες. Τα ζώα θα διασχίσουν μία απόσταση 825 μέτρων μέσα στο παλαιό κέντρο και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα θανατωθούν στις παραδοσιακές ταυρομαχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισαν στην Ισπανία οι γνωστές κούρσες στους δρόμους με τους ταύρους

 

Η εκδίκηση του ταύρου και ο γυμνός ταυρομάχος! (Βίντεο)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε