Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τριήμερο πένθος για τους 6 αδικοχαμένους νέους

Οι νέοι έχασαν τη ζωή τους απο ασφυξία, όταν ξέπασε πυρκαγιά σε ντισκοτέκ όπου διασκέδαζαν περίπου 350 άτομα.

Τριήμερο πένθος άρχισε από σήμερα στην πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας λόγω του θανάτου έξι νέων από πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της πόλης.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Βοϊβοντίνας τα θύματα, τρεις κοπέλες και τρεις νεαροί ήταν μεταξύ 21-29 ετών.

Ο ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης και οι ενοικιαστές του συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μη εφαρμογή μέτρων προστασίας από φωτιά, για τη διάπραξη σοβαρού αδικήματος κατά της δημόσιας ασφάλειας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις δύο μετά τα μεσάνυχτα στην ντισκοτέκ «Kontrast», στην οποία διασκέδαζαν περίπου 350 άτομα. Οι έξι νεαροί έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία στις τουαλέτες.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης εκτάκτων καταστάσεων του Νόβι Σαντ, Μπόσκο Φιλίποβιτς δήλωσε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από ελαττωματικά καλώδια στο σύστημα ηλεκτροδότησης. Ανέφερε ακόμη ότι η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε για τη φωτιά με καθυστέρηση 15 λεπτών και πρόσθεσε ότι σε πολύ μικρό χώρο ήταν μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ και άναψαν κεριά έξω από τη ντισκοτέκ στη μνήμη των θυμάτων.

Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών της Σερβίας αρχίζουν από σήμερα έκτακτοι έλεγχοι σε όλα τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Τραγικό τέλος για 6 νέους όταν ξέσπασε φωτιά σε ντισκοτεκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε