Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τρίμηνη αναβολή των προεδρικών εκλογών στη Νιγηρία

Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής της Νιγηρίας ζήτησε σήμερα επισήμως την τρίμηνη αναβολή των προεδρικών εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο, με το αιτιολογικό ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τις εγγραφές των ψηφοφόρων

“Κάτι που αξίζει να γίνει, αξίζει να γίνει σωστά”, είπε ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής, Αταχίρου Τζέγκα, σε συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα με θέμα την πιθανή καθυστέρηση της διεξαγωγής των επαναληπτικών εκλογών του Ιανουαρίου.
 
“Αν έχουμε την πρόθεση να τις αναβάλουμε ως το Μάρτιο, θα προτιμήσουμε την αναβολή τους ως τον Απρίλιο γιατί όταν θα έχουμε επαρκή χρόνο, θα έχουμε αρκετές δυνατότητες να κάνουμε μία άψογη δουλειά”, είπε ο Τζέγκα.
 
Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές καθώς και εκλογές για την ανάδειξη των κυβερνητών κρατιδίων στην πολυπληθέστερη αυτή χώρα της Αφρικής είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Ιανουάριο, αλλά η Επιτροπή έχει προειδοποιήσει ότι δίνει μάχη ενάντια στο χρόνο για να ανασυντάξει τους πολύ προβληματικούς, όπως κρίνει, εκλογικούς καταλόγους.
 
Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Κυριακή 29 Μαΐου παραμένει “ιερή και απαραβίαστη” ημερομηνία για την ορκωμοσία του νικητή των προεδρικών εκλογών ακόμη κι αν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής τους.
 
Ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν θεωρείται ότι θα λάβει το χρίσμα του κυβερνώντος Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP), ο οποίος έχει κερδίσει και τις τρεις προεδρικές αναμετρήσεις μετά το τέλος της στρατιωτικής διακυβέρνησης το 1999.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε