Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρίτη μέρα πολιορκίας στη Λατάκεια – Εισβολή τανκς στη Χομς

ΦΩΤΟ REUTERS

Κατοικημένη περιοχή στη Λατάκεια βομβάρδισαν οι δυνάμεις του Άσαντ, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο.

Η επίθεση των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος εναντίον των σουνιτικών συνοικιών του λιμανιού της Λατάκειας συνεχίζεται για τρίτη μέρα. «Άρματα μάχης βομβαρδίζουν τη συνοικία αλ-Κουνεϊνές. Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει για να γλιτώσει, γιατί η πόλη είναι υπό πολιορκία», δήλωσε κάτοικος.

Σύμφωνα με την οργάνωση Συριακή Συντονιστική Ένωση της Επανάστασης, ένας 22χρονος σκοτώθηκε από τις επιθέσεις της Δευτέρας, ανεβάζοντας σε 29 τον αριθμό των θυμάτων τις τρεις τελευταίες ημέρες στην πόλη.

Την ίδια ώρα σχεδόν, ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από άρματα μάχης εισέβαλε σε πολλές περιοχές της επαρχίας Χομς στην κεντρική Συρία, κυρίως στη Χούλα όπου ακούστηκαν πυρά, δήλωσαν Σύροι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Η περιοχή της Χούλα πολιορκείται. Ο στρατός προβαίνει σε συλλήψεις”, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Όλες οι είσοδοι της Χούλα είναι περικυκλωμένες από πράκτορες ασφαλείας που πυροβολούν για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους. Άρματα μάχης έχουν λάβει θέσεις σε πολλά σημεία και πιστές στο καθεστώς πολιτοφυλακές και πράκτορες ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί σε όλους τους δρόμους και τα χωριά γύρω από την πόλη”, τονίζεται στην ανακοίνωση του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί

‘Εκκληση στη Συρία για τερματισμό της βίας

Ο στρατός του Άσαντ βομβάρδισε τη Λατάκεια

Κι άλλη ματωμένη Παρασκευή στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε