Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Τρίτος Θιβετανός αυτοπυρπολείται μέσα σε τέσσερις ημέρες

Τρίτος Θιβετανός αυτοπυρπολείται μέσα σε τέσσερις ημέρες

Ένας μεσήλικας Θιβετανός αυτοπυρπολήθηκε σήμερα έξω από αστυνομικό τμήμα στην κομητεία Σιαχέ της επαρχίας Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα.

Πρόκειται για την τρίτη τέτοια πράξη διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στη χώρα μέσα στις τέσσερις τελευταίες ημέρες, ανέφεραν θιβετανοί εξόριστοι.

Περαστικοί Θιβετανοί συνεπλάκησαν με την αστυνομία που προσπάθησε να πάρει το πτώμα του άγνωστου ντόπιου αφού αυτοπυρπολήθηκε γύρω στις 4 μ.μ. (11:00 ώρα Ελλάδας) στο Σιαχέ, που στα θιβετανικά ονομάζεται Σανγκτσού, ανέφεραν στους ιστότοπούς τους η εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ και η εφημερίδα Φωνή του Θιβέτ που έχει την έδρα της στην Ινδία.

Οι τοπικές αρχές ανέπτυξαν ένα “τεράστιο αριθμό” αστυνομικών μετά την αυτοπυρπόληση και διέκοψαν τις τηλεπικοινωνίες.

Το επεισόδιο δεν αναφέρθηκε αμέσως από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι χθες Δευτέρα αυτοπυρπολήθηκε στην περίφημη μονή Λαμπράνγκ, κοντά στο Σιαχέ, ένας 63χρονος θιβετανός βοσκός που οργανώσεις εξορίστων έκαναν γνωστό πως ονομαζόταν Ντοντούπ.

Το Σάββατο είχε αυτοπυρποληθεί ένας 27χρονος Θιβετανός έξω από τη μονή Μπόρα στο Σιαχέ.

Περίπου 60 Θιβετανοί έχουν αυτοπυρποληθεί τα δύο τελευταία χρόνια διαμαρτυρόμενοι για την κυριαρχία της Κίνας στο Θιβέτ.

Διαβαστε

Αυτοπυρπολύθηκε άλλη μία Θιβετιανή

Αυτοπυρπολήθηκαν μπροστά στα μάτια τουριστών και αστυνομίας

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε