Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Τρίζει τα δόντια” στη Μέρκελ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μεγάλη, βιομηχανική χώρα με χρέη που μπορούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα και έτσι έχει τον… αέρα να παίζει το παιχνίδι των απειλών ο Ιταλών Πρωθυπουργός.

Βλέποντας το παράδειγμα της Ελλάδας και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το ελληνικό χρέος ο Ιταλός Πρωθυπουργός απαιτεί μικρότερα επιτόκια δανεισμού και τα απαιτεί από την ίδια την Καγκελάριο

‘Οπως γράφουν οι Financial Times o Μόντι καλεί τη Γερμανία, έναν από τους σημαντικότερους πιστωτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να συνειδητοποιήσει ότι είναι “προς το δικό της συμφέρον” να συμβάλει να μειωθεί το κόστος δανεισμού της Ιταλίας και άλλων χωρών οι οποίες αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους.

Ο Μόντι καλεί τους πιστωτές στην ευρωζώνη να αναγνωρίσουν την “πρόοδο” που σημειώνει η Ιταλία στην οικονομική της πολιτική και προσθέτει ότι θέλει να δει μια “αισθητή βελτίωση” των επιτοκίων των 10ετών της ομολόγων, που βρίσκονται περί το 7% και θεωρούνται ότι καθιστούν το ιταλικό χρέος μη βιώσιμο καθώς ο λόγος του χρέους προς ΑΕΠ βρίσκεται σήμερα περίπου στο 120%.

“Εάν αυτή η σθεναρή κίνηση προς την [δημοσιονομική] πειθαρχία και τη σταθερότητα δεν αναγνωριστεί ενώ συμβαίνει. . . τότε θα υπάρξει μια ισχυρή αντίδραση στις χώρες οι οποίες υποβάλλονται σε μια τεράστια προσπάθεια [επιβολής] πειθαρχίας”, δηλώνει, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την πιθανή αντίδραση άλλων χωρών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε