Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τρώει “ξύλο” από τη Μέρκελ ο Σούλτς

Τρώει “ξύλο” από τη Μέρκελ ο Σούλτς

 Μόλις 10 εβδομάδες πριν από τις εκλογές και όλα δείχνουν ότι ο “μήνας του μέλιτος” που πέρασαν οι Γερμανοί ψηφοφόροι με τον Μάρτιν Σούλτς όταν εκείνος πρωτοανέλαβε την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος έχει περάσει. Και η Μέρκελ είναι σε ακόμη μια δημοσκόπηση η απόλυτη κυρίαρχος.

 Σε γκάλοπ για το περιοδικό Stern και το κανάλι RTL οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ λαμβάνουν 39% και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Σουλτς 22%. Το κόμμα του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει χάσει μια μονάδα και βλέπει τη διαφορά να αυξάνεται στο 17%! Στην προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό του CDU ήταν –σταθερό- στο 39%, ενώ του SPD 23%.

Το ποσοστό του SPD είναι χαμηλότερο και από το εκλογικό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές του 2013, όταν είχε αποσπάσει το 25,7% των ψήφων. Άλλη μια ήττα του Σούλτς.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η γερμανική Αριστερά (Die Linke) με το ίδιο ποσοστό όπως και πριν, δηλαδή 9%. Οι Πράσινοι (Die Gruenen) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) παραμένουν στο 8%. Το ακροδεξιό λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) καταγράφει άνοδο της τάξεως του 1% και φθάνει το 8%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από τα βίαια επεισόδια στο Αμβούργο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε