Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Τρόμαξε” τη Γερμανία το κίνημα κατά των σκληρών μέτρων

Οι αντιδράσεις των χωρών του Νότου και της περιφέρειας, οι πολίτες που κατέβηκαν στο δρόμο με σύνθημα “είμαστε όλοι Έλληνες” και γενικότερα το κλίμα ενάντια στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική του Βερολίνου (και όχι μόνο)

φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα το οποίο άρχισε να διαφαίνεται τόσο ενόψει eurogroup όσο και με τις δηλώσεις στελεχών της γερμανικής κυβέρνησης.
Αυτή τη φορά είναι ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας που από τη Λατινική Αμερική παραχώρησε συνέντευξη στη Die Welt αναφέροντας την ανησυχία του για την όξυνση των τόνων εναντίον της Γερμανίας:
“Με ανησυχεί πολύ το γεγονός ότι οξύνονται οι τόνοι στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη μπορούμε να λέμε πολλά και αυτό με μεγάλη ειλικρίνεια, αλλά πρέπει να γίνεται με τρόπο ο οποίος δεν πληγώνει κανέναν και δεν υποτιμά κανέναν λαό” είπε ο Γκίντο Βεστερβέλε σημειώνοντας ότι ίσως η Γερμανία θα έπρεπε να δείξει και λίγη ευαισθησία :
“Ακριβώς επειδή εμείς οι Γερμανοί είμαστε οικονομικά τόσο ισχυροί, πρέπει να δείχνουμε περισσότερη ευαισθησία από άλλους. Αυτή είναι η ευθύνη του ισχυρού”.

Διαβάστε επίσης:
Financial Times:”Ελλάδα η πρώτη αποικία της Ευρωζώνης”

Παπαδήμος και Βενιζέλος χέρι – χέρι στις Βρυξέλλες – Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε