Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Τρομοκρατική εξέδρα το Μαλί”

“Τρομοκρατική εξέδρα το Μαλί”

Η Ισπανία απομακρύνει τους Ισπανούς αλλά και άλλους Ευρωπαίους, όπως δύο Γάλλους και έναν Ιταλό, που βρίσκονται στο βόρειο Μαλί λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή αυτή, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργκάγιο.

“Το βόρειο Μαλί έχει μετατραπεί σε τρομοκρατική εξέδρα” και υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανασφάλεια επανακάμπτει δριμύτερη στην περιοχή αυτή, είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι οι Ισπανοί βρίσκονταν μέχρι τώρα σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη ζώνη του Τιντούφ.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου, ένας Ισπανός και ένας Περουβιανός έφυγαν με δικά τους μέσα από το Μαλί την Παρασκευή. Άλλα 15 άτομα –12 Ισπανοί, δύο Γάλλοι και ένας Ιταλός– αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο.

“Χθες το απόγευμα ξεκίνησε η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο και σε μια στρατιωτική βάση αναμένεται να φτάσει ένα αεροσκάφος των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων που ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει την Ισπανία αύριο τη νύχτα”, διευκρίνισε το υπουργείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε