Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία Ισραηλινών”

Να καταδικάσει τη δολοφονία μιας ισραηλινής οικογένειας απο Παλαιστίνιο ζήτησαν οι ΗΠΑ απο την παλαιστινιακή αρχή.

“Δεν υπάρχει πιθανή δικαιολογία για τη δολοφονία γονιών και παιδιών στο σπίτι τους. Καλούμε την Παλαιστινιακή Αρχή να καταδικάσει αυτή την τρομοκρατική επίθεση”, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού ενας Παλαιστίνιος σκότωσε πέντε Ισραηλινούς αφού εισέβαλε σε εβραϊκό εποικισμό στην Δυτική Όχθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

(Διαβάστε την είδηση)

Ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για την διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σέρι καταδίκασε τη δολοφονία και σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του ζήτησε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου από τη μεριά του απαίτησε από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.
“Το Ισραήλ από τη μεριά του θα αντιδράσει σθεναρά για να υπερασπιστεί τον ισραηλινό λαό και να τιμωρήσει τους δολοφόνους. Ο πρωθυπουργός διέταξε τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας να δράσουν προς κάθε κατεύθυνση για να συλλάβουν τους τρομοκράτες”, αναφέρει ανακοίνωση απο το γραφείο του.

Και ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ καταδίκασε “ξεκάθαρα και έντονα” τη δολοφονία. “Καταδικάζουμε ξεκάθαρα και έντονα κάθε μορφή βίας και καταδικάζω όσα συνέβησαν στην Ιταμάρ, ακριβώς όπως τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων”, δήλωσε ο Φαγιάντ σε συνέντεξη Τύπου που έδωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βηθλεέμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε