Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρομοκρατική επίθεση η συντριβή του Τουπόλεφ στη Μαύρη Θάλασσα;

Τρομοκρατική επίθεση η συντριβή του Τουπόλεφ στη Μαύρη Θάλασσα;

Ποια είναι τελικά η αιτία της αεροπορικής τραγωδίας στη Μαύρη Θάλασσα ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν Τουπόλεφ του ρωσικού στρατού συνετρίβη και παρέσυρε στο θάνατο 92 ψυχές; Οι Ρώσοι δεν αποκλείουν τώρα το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Το ανακοίνωσαν και επίσημα οι Ρώσοι πως δεν αποκλείουν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Αλλά έσπευσαν να τονίσουν πως αυτή είναι μόνο μια από τις θεωρίες που εξετάζονται.

Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν πως στο μοιραίο Tu-154, που είχε απογειωθεί με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας και μετέφερε μέλη της φημισμένης χορωδίας Αλεξαντρόφ του Κόκκινου Στρατού, δημοσιογράφους και τεχνικούς, δεν σημειώθηκε έκρηξη.

«Δεν υπήρξε έκρηξη στο αεροσκάφος», δήλωσε ο Σεργκέι Μπαϊνέτοφ, επικεφαλής ασφάλειας πτήσεων της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος ηγείται της κυβερνητικής επιτροπής που διερευνά τη συντριβή του αεροσκάφους. «Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό είδος τρομοκρατικής ενέργειας… Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε είδος μηχανικού προβλήματος, άρα δεν αποκλείουμε μια τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε.

Στα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου που ανασύρθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη φωτιάς ή έκρηξης. Και αυτό αφήνει, κατά τους Ρώσους, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος (ενός ακόμη μέσα στο 2016) θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2017.

Μέχρι στιγμής, από τη Μαύρη Θάλασσα έχουν ανασυρθεί 19 σοροί και περισσότερα από 230 ανθρώπινα μέλη και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων, με τους συγγενείς τους να έχουν δώσει δείγματα DNA.

Οι δύτες έχουν ανασύρει από το βυθό 13 μεγάλα κομμάτια από το μοιραίο αεροπλάνο και έχουν περισυλλέξει περισσότερα από 2.000 μικρότερα. Σύμφωνα με τον Μπαϊνέτοφ, η πτήση του μοιραίου Tu-154 διήρκεσε μόλις 70 δευτερόλεπτα. Είχε φτάσει σε ύψος 250 μέτρων και πετούσε με ταχύτητα 360 με 370 χιλιομέτρων την ώρα πριν συντριβή στη θάλασσα.

Με πληροφορίες από rt.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε