Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρομοκρατική επίθεση σε τηλεοπτικό κανάλι με 7 νεκρούς

Τρομοκρατική επίθεση σε τηλεοπτικό κανάλι με 7 νεκρούς

Σκηνές από ταινία τρόμου εκτυλίχθηκαν σε τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας. Μεταξύ των θυμάτων είναι και 3 δημοσιογράφοι.

Συνολικά 7 άνθρωποι, ανάμεσά τους 3 δημοσιογράφοι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον δικτύου της συριακής τηλεόρασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα κοντά στη Δαμασκό όπου γινεται λόγος για “τρομοκρατική επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου, των στελεχών και των θεσμών του”.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, τρεις δημοσιογράφοι και τέσσερις φύλακες της έδρας του τηλεοπτικού δικτύου Al-Ikhbariye στην περιοχή του Χαν αλ-Σιχ, σκοτώθηκαν “και άλλοι άνθρωποι απήχθησαν από τους τρομοκράτες που επίσης έκλεψαν μηχανήματα και υλικό”.

Δεν δίνονται στοιχεία για τους απαχθέντες. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς κατά την επίθεση, η οποία είναι η πρώτη που πραγματοποιείται εναντίον της συριακής τηλεόρασης από την έναρξη της εξέγερσης τον Μάρτιο του 2001. “Οι ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες σκότωσαν δημοσιογράφους, τεχνικούς και φύλακες, τοποθέτησαν εκρηκτικά σε χώρους και πυρπόλησαν άλλους. Σκότωσαν δημοσιογράφους πυροβολώντας τους και απήγαγαν άλλους”, μετέδωσε το Sana.

Τα μέσα ενημέρωσης στη Συρία ελέγχονται από το καθεστώς. Οπως και οι συριακές αρχές, δεν αναγνωρίζουν το κύμα αμφισβήτησης και χαρακτηρίζουν “τρομοκράτες που θέλουν να δημιουργήσουν χάος” τις δυνάμεις εξεγερμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκλητικός και πάλι ο Ερντογάν: “Έχουμε το δικαίωμα για πτήσεις των μαχητικών μας στη Μεσόγειο”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε