Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τρομοκρατική επίθεση στην Ινδία με 9 νεκρούς

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 62 τραυματίσθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας στην είσοδο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο κέντρο του Νέου Δελχί, λιγότερο από έναν μήνα μετά την τριπλή βομβιστική στο Μουμπάι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σινταμπαράμ χαρακτήρισε την ενέργεια “τρομοκρατική επίθεση” και κάλεσε τη χώρα να παραμείνει ενωμένη απέναντι στις απόπειρες αποσταθεροποίησής της δια της τρομοκρατίας.
 
Η βόμβα είχε μάλλον τοποθετηθεί σε χαρτοφύλακα κοντά στον χώρο υποδοχής του κτιρίου, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.
 
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, η οποία βρίσκεται κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου και το πρωθυπουργικό γραφείο.
 
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.
 
Στις 13 Ιουλίου, τριπλή επίθεση σημειώθηκε στο Μουμπάι, προκαλώντας τον θάνατο 26 ανθρώπων και τον τραυματισμό 100, στην φονικότερη επίθεση που γνώρισε η ινδική μεγαλούπολη από το 2008 (166 νεκροί). Η τριπλή επίθεση του Ιουλίου δεν έχει διαλευκανθεί.
 
Απευθυνόμενος στα μέλη της Κάτω Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι “το Νέο Δελχί αποτελεί στόχο τρομοκρατικών οργανώσεων. Σε αυτό το στάδιο δεν είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε τους δράστες” , οι οποίοι προσπαθούν “να ενσπείρουν τρόμο και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα”.
 
Το Νέο Δελχί αποδίδει πολλές από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώνονται στην Ινδία τα τελευταία χρόνια στις ισλαμιστικές οργανώσεις “Ινδοί Μουτζαχεντίν και Λάσκαρ-ε-Τάιμπα”, η οποία έχει έδρα το Πακιστάν. Οι ινδικές αρχές επιρρίπτουν στην Λάσκαρ-ε-Τάιμπα την ευθύνη για τις επιθέσεις του 2008 στο Μουμπάι.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε