Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τρόμος! Εκτροχιασμός τρένου στην Ουάσινγκτον – Νεκροί και τραυματίες [vids]

Τρόμος! Εκτροχιασμός τρένου στην Ουάσινγκτον – Νεκροί και τραυματίες [vids]
Φωτογραφία από Twitter / @ABC

Τρομακτικές εικόνες από τον εκτροχιασμό ταχείας αμαξοστοιχίας κοντά στην πόλη Τακόμα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών, δεκάδες τραυματίες.

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν όταν μια αμαξοστοιχία του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Amtrak εκτροχιάστηκε και έπεσε από γέφυρα σε διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον το πρωί (σ.σ. τοπική ώρα). Αυτό δήλωσε στο CNΝ ο σερίφης της κομητείας Πιρς όπου συνέβη το δυστύχημα με τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με ανακοίνωση, 77 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Οι νεκροί είναι πολλοί. Αυτό αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των νεκρών…

https://twitter.com/NIVIsa4031/status/942820975938326530

 

Με ανάρτηση του στο twitter ο σερίφης τόνισε ότι αρκετοί από τους οδηγούς των αυτοκινήτων όπου ταξίδευαν στον αυτοκινητόδρομο τραυματίστηκαν, αλλά δεν σκοτώθηκαν όταν το τρένο έπεσε από την γέφυρα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας ανέφεραν ότι περίπου 70 άνθρωποι επέβαιναν στην αμαξοστοιχία. Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

Η αμαξοστοιχία, όπως φαίνεται και από τις πρώτες εικόνες, εκτροχιάστηκε από τις γραμμές στη γέφυρα.

Σκηνές τρόμου

Ένα τμήμα του τρένου φαίνεται να κρέμεται από τις γραμμές.

Στο σημείο όπου εκτροχιάστηκε η επιβατική αμαξοιστοιχία της Amtrak έχουν σπεύσει ειδικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία.

Το 501 τρένο της Amtrak, σύμφωνα με αξιωματούχους, εκτροχιάστηκε κοντά στην Olympia, στην Ουάσινγκτον.

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Σιάτλ και Πόρτλαντ και ήταν η πρώτη μέρα νέας υπηρεσίας του στις γραμμές.

Οι αρχές αναφέρουν ότι υπάρχουν τραυματίες και νεκροί.

Η ανακοίνωση της Amtrak

Η Amtrak επιβεβαίωσε ότι ένα από τα τρένα εμπλέκεται σε ένα περιστατικό , χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Έχουμε λάβει γνώση για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αμαξοστοιχία 501», ανέφερε η εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter. «Θα προβούμε σε ενημέρωση μόλις έχουμε διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες».

Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) – 17:30 (ώρα Ελλάδας), προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, μετέδωσε η εφημερίδα News Tribune,χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Δεν έχει γίνει αναφορά για νεκρούς.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσιγκτον δείχνει μια αμαξοστοιχία να έχει πέσει από μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο.

Πηγή: Cbslocal, Sputniknews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις