Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τρόμος και πανικός στον αέρα! Ουρλιαχτά, κλάματα και “βουτιά” 20.000 ποδών [vids]

AirAsia

Στιγμές τρόμου και πανικού για επιβάτες και πλήρωμα αεροπλάνου της AirAsia. “Πέστε κάτω” φώναζε το πανικόβλητο πλήρωμα.

Απίστευτες στιγμές για τους επιβάτες και το πλήρωμα αεροπλάνου της AirAsia, που είχε απογειωθεί από το Περθ της Αυστραλίας με προορισμό το Μπαλί. Λίγο μετά την απογείωση, ξεκίνησαν όλα.

Η τρομακτική στιγμή που επικρατεί πανικός στην καμπίνα του αεροσκάφους της AirAsia έχει καταγραφεί σε πολλά video που έχουν ανέβει στα social media. Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν και το αεροπλάνο άρχισε να κάνει “βουτιά” 20.000 ποδών και από τα 32.000 πόδια βρέθηκε στα 10.000!

Η πτήση QZ535 με 145 επιβάτες απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Περθ για το Μπαλί. 25 λεπτά μετά, όμως, αναγκάστηκε να επιστρέψει και να κάνει αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=KUOdlu6T6jU

«Λέγαμε αντίο»

Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν και οι επιβάτες ειδοποιήθηκαν να πάρουν την κατάλληλη θέση για να προστατευτούν! Όλα αυτά ενώ το αεροπλάνο έχανε ύψος! «Πέστε κάτω, πέστε κάτω» φώναζε μέλος του πληρώματος όπως φαίνεται σε video που ανέβηκε στα social media.

«Έπιασαν το τηλέφωνό μου και έστειλα μήνυμα στην οικογένειά μου. Ήλπιζα μόνο ότι θα το λάμβαναν» είπε η Λέια, επιβάτης από το Περθ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Nine News. «Λέγαμε αντίο ο ένας στον άλλο. Ήταν τρομακτικό», πρόσθεσε.

Πανικός!

Οι επιβάτες περιγράφουν τις στιγμές τρόμου. Που τις έκαναν ακόμη χειρότερες τα μέλη του πληρώματος. Που είχαν επίσης πανικοβληθεί. «Μια αεροσυνοδός άρχισε να τρέχει στο διάδρομο. Αναρωτηθήκαμε γιατί τρέχει. Τότε, έπεσαν οι μάσκες και όλοι άρχισαν να πανικοβάλλονται. Κανείς δεν μας έλεγε τι συμβαίνει», είπε η επιβάτης.

https://www.youtube.com/watch?v=6FkAEmywcq0

Το ίδιο υποστήριξε και η Κλερ Άσκιου, άλλη επιβάτης της πτήσης. «Ο πανικός έγινε μεγαλύτερος εξαιτίας της συμπεριφοράς του πληρώματος. Ούρλιαζαν και έκλαιγαν», είπε στο Seven News.

«Η αεροσυνοδός άρχισε να φωνάζει “επείγουσα ανάγκη”. Έκαναν σαν υστερικοί. Δεν υπήρχε πανικός πριν από αυτό. Μετά, όλοι πανικοβλήθηκαν» τόνισε στο κανάλι Seven Network ο Μαρκ Μπέιλι.

Οι… προηγούμενες φορές

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι τεχνικοί της στο αεροδρόμιο του Περθ εξετάζουν το τεχνικό πρόβλημα που ανάγκασε την πτήση να επιστρέψει. «Η ασφάλεια των επιβατών είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας», σημειώνεται.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που αεροσκάφος της AirAsia παρουσιάζει πρόβλημα. Πριν από τέσσερις μήνες, πτήση της ίδιας εταιρίας είχε απογειωθεί από το Περθ για την Κουάλα Λουμπούρ αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει καθώς ακούστηκε έκρηξη εν πτήσει!

https://www.youtube.com/watch?v=KePZzxxdVTQ

Λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά, άλλη πτήση έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μπρισμπέιν επειδή, όπως εκτιμάται, χτυπήθηκε από πουλί!

Με πληροφορίες από Telegraph και news.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις