Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τρόμος στην Αϊτή: Κρούσματα χολέρας στην πρωτεύουσα του 1,3 εκ. αστέγων!

Περισσότεροι απο 250 οι νεκροί. Πέντε κρούσματα χολέρας εντοπίστηκαν στο Πορτ-ο-Πρενς, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας.

Σε περισσότερους από 250 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία χολέρας στην Αϊτή, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατάσταση μπορεί να σταθεροποιείται καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν λιγότεροι θάνατοι και νέα κρούσματα.

Ο Γκαμπριέλ Τιμοτέ, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο αριθμός των θανάτων από τότε που ξέσπασε η επιδημία ανέρχεται τώρα σε 253, ενώ των  κρουσμάτων συνολικά σε 3.015.

“Έχουμε επιβεβαιώσει πέντε κρούσματα στο Πορτ-ο-Πρενς τα οποία διαγνώστηκαν και απομονώθηκαν ταχύτατα”, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ Ίμογκεν Ουόλ, επικαλούμενη πληροφορίες από τις Αϊτινές υγειονομικές αρχές. Είναι τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Η Ουόλ τόνισε ότι οι πέντε ασθενείς προσβλήθηκαν από την ασθένεια στην περιοχή όπου σημειώθηκε το ξέσπασμα, Αρτιμπονίτ, βόρεια της πρωτεύουσας, και κατόπιν ταξίδεψαν στο Πορτ-ο-Πρενς, όπου εκδηλώθηκαν τα συμπτώματα.

“Δεν πρόκειται για νέα τοποθεσία μόλυνσης”, σημείωσε η Ουόλ, προσθέτοντας ότι η παρακολούθηση και τα μέτρα επιφυλακής έχουν ενταθεί στο Πορτ-ο-Πρενς, όπου 1,3 εκατ. άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς μετά το σεισμό που σάρωσε την πόλη την 12η Ιανουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε