Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Τροπική καταιγίδα σκότωσε 14 άτομα στη Μαγαδασκάρη

Τροπική καταιγίδα σκότωσε 14 άτομα στη Μαγαδασκάρη

Η Μαγαδασκάρη βρίσκεται στη ζώνη των κυκλώνων του νοτιοδυτικού Ινδικού Ωκεανού.

Σφοδρότατη τροπική καταιγίδα έπληξε τις ανατολικές ακτές της Μαδαγασκάρης με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και χιλιάδες να μείνουν άστεγοι, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το ” Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών” (BNGRC) αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι η τροπική καταιγίδα Χούμπερτ κατέστρεψε περισσότερες από 500 κατοικίες αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους αστέγους .

Ο Λούις ντε Γκοντάγκε Ρακοτονιρένι, γενικός γραμματέας του BNGRC, δήλωσε ότι ήδη αποστέλλονται 50 τόννοι ρυζιού στις πληγείσες περιοχές.

Το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Κόσμου, όπου μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες εξορύσσουν πετρέλαιο, κοβάλτιο, νικέλιο και ουράνιο, βρίσκεται στη ζώνη των κυκλώνων του νοτιοδυτικού Ινδικού Ωκεανού και έχει πληγεί αρκετές φορές από φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια.

Η Μαδαγασκάρη προσπαθεί να ανακάμψει από τις συνέπειες μιας βαθύτατης πολιτικής κρίσης, που διήρκεσε ένα χρόνο, γεγονός που προκάλεσε αναστολή των ξένων επενδύσεων στη χώρα και έκαμψε την οικονομική της ανάπτυξη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε