Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

«Τσάρος» ο Πούτιν, πήρε 107% στην… Τσετσενία!

«Τσάρος» ο Πούτιν, πήρε 107% στην… Τσετσενία!

Πουλμανάκια της Gazprom πηγαινόφερναν τους ψηφοφόρους στα εκλογικά τμήματα του Γκροζνι. Πολλοί έμπαιναν σε περισσότερα από ένα. Πως να μη σαρώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις εκλογές;

Η νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στην Τσετσενία είναι τόσο εξόφθαλμη που καταντάει τουλάχιστον αστείο! Σε σύνολο 1389 ψηφοφόρων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε 1482 ψήφους. Δηλαδή, ποσοστό 107% όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των New York Times!

Και ενώ ο Πούτιν συγκέντρωνε σχεδόν 1500 ψήφους, ο επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ πήρε… έναν! Όλα αυτά έγιναν στην περιφέρεια 451 της Τσετσενίας…

Αναλυτές αναφέρουν ότι στην Τσετσενία η νοθεία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ καταγγέλλουν και κλίμα εκφοβισμού από την αστυνομία. Την ίδια ώρα, καταγγέλλεται επίσης ότι πουλμανάκια με το λογότυπο της εταιρίας ChechenRegionGaz, θυγατρικής της Gazprom μετέφεραν από και προς τα εκλογικά τμήματα τους ψηφοφόρους!

Μια γυναίκα μπήκε σε περισσότερα από ένα εκλογικά τμήμα. Και όταν ρωτήθηκε τι κάνει, απάντηση πολύ απλά: «ψηφίζω». Μια άλλη γυναίκα, δε δίστασε να πει: «ήμασταν αναγκασμένοι να έρθουμε να ψηφίσουμε».

Νέο κάλεσμα από την αντιπολίτευση
Σε νέες διαδηλώσεις, το Σάββατο, καλεί τους Ρώσους η αντιπολίτευση, που δεν πρόκειται να αφήσει να περάσουν χωρίς αντίδραση όσα έγιναν την Κυριακή των εκλογών.

“Αποφασίσαμε νέες κινητοποιήσεις για τις 10 Μαρτίου”, δήλωσε ο Σεργκέι Παρχομένκο, ένας από τους επικεφαλής του κινήματος που εκδηλώθηκε αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Οι ηγέτες του αντικαθεστωτικού κινήματος σκοπεύουν να οργανώσουν πορεία στη Μόσχα το Σάββατο, που θα καταλήξει στη λεωφόρο Νόβι Αρμπάτ, κοντά στο Κρεμλίνο. Και όλα αυτά μετά τη διαδήλωση της Δευτέρας, όταν συνελήφθησαν 500 άνθρωποι στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Το πρωί της Τρίτης, δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο γνωστός μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι και ο αρχηγός του Μετώπου της Αριστεράς Σεργκέι Ουντάλτσοφ, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους.

Στους Ναβάλνι και Ουντάλτσοφ αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο που θα φτάνει τα 2.000 ρούβλια (περίπου 51 ευρώ) για παραβίαση των κανόνων διοργάνωσης μια δημόσιας συγκέντρωσης, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιλία Ιάτσιν, ένας από τους ηγέτες του κινήματος Solidarnost της αντιπολίτευσης, ο οποίος επίσης συνελήφθη στην διαδήλωση πιθανόν να εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 ημερών για ανυπακοή στις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πούτιν βγήκε πρόεδρος και άρχισε τις… συλλήψεις!

Νοθεία υπέρ του Πούτιν «είδαν» και οι παρατηρητές του ΟΟΣΑ

Το κλάμα δεν έπεισε κανέναν – Νέες διαδηλώσεις κατά του Πούτιν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε