Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τυνησία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί από “βροχή” πυροβολισμών – ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΦΩΤΟ - REUTERS
ΦΩΤΟ - REUTERS

Σε τουλάχιστον 37 έχει αυξηθεί ο κατάλογος των νεκρών από την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε ξενοδοχεία στην Τυνησία, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 36 τραυματίστηκαν στην επίθεση που διέπραξε σήμερα ένας ένοπλος εναντίον των πελατών του ξενοδοχείου Riu Imperial Marhaba που βρίσκεται σε περιοχή πλησίον της πόλης Σους στην Τυνησία, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Έχουμε καταμετρήσει 37 νεκρούς και 36 τραυματίες. Ορισμένοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, Κόκρι Νάφτι, ο οποίος δε διευκρίνισε την εθνικότητα των νεκρών. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 28 νεκρούς.

Σε τρομοκράτες αποδίδει την πολύνεκρη επίθεση σε τουριστικά ξενοδοχεία στην πόλη Sousse ο υπουργός Εσωτερικών Mohammed Ali Aroui, με τον έναν ένοπλο να έχει πέσει νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.




Ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός Mosaique μετέδωσε πως συνελήφθη ο δεύτερος δράστης στην είσοδο του αυτοκινητόδρομου Sousse.


Οι περισσότεροι νεκροί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για 38 τραυματίες.

“Θεωρώ απίθανο να υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς διότι δεν ξέραμε να έχει έρθει μεγάλο γκρουπ Ελλήνων τις τελευταίες ημέρες στην Τυνησία. Τα τελευταία χρόνια είναι πολλοί λίγοι οι Έλληνες που επισκέπτονται τη χώρα. Επειδή είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες και το ψάχνουμε και εμείς. Η πόλη Sousse είναι περίπου 150 χιλιόμετρα από την Τύνιδα όπου ζουν οι περισσότεροι Έλληνες”, δήλωσε στο Newsit.gr ο Γιάννης Μπουντούρογλου από την ελληνική κοινότητα στην Τυνησία.

 
Οι παραθεριστές, όπως μεταδίδει το Skynews, έτρεχαν για να βρουν καταφύγιο στα ξενοδοχεία όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.


Ένας άντρας δήλωσε πως ο γιος του είδε κάποιον να πυροβολείται ενώ έτρεχε από την παραλία προς το ξενοδοχείο.

“Νομίζαμε πως ήταν κροτίδες αλλά γρήγορα καταλάβαμε τι συνέβαινε. Έτρεχαν μαζικά από την παραλία. Φωνάζαμε στον γιο μου να βγει από τη θάλασσα. Όταν ήρθε κοντά μας μας είπε ότι είδε κάποιον να πυροβολείται”, δήλωσε ο Gary Pine.


Οι τουρίστες έχουν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο και πολλοί κρύβονται στα δωμάτιά τους. Ένας τουλάχιστον ένοπλος, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, έχει σκοτωθεί.

“Άνθρωποι έκλεγαν και ούρλιαζαν. Ήρθαμε απλά στο δωμάτιό μας”, σημείωσε η Susan Ricketts.

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε πως ένας από τους δράστες ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ και κείτεται νεκρός στο σημείο που τον σκότωσαν οι αστυνομικοί.

Δεν είναι σαφές αν υπήρχαν και άλλοι δράστες. Η εθνική τηλεόραση είχε μεταδώσει προηγουμένως πως πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε παραλία μπροστά από ξενοδοχείο στην τουριστική ζώνη της Σους


Το Sousse αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας, προσελκύοντας τουρίστες από την Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες.

Η Τυνησία ήταν σε επιφυλακή μετά την αιματηρή επίθεση ισλαμιστών στο Μουσείο Bardo τον Μάρτιο με 6 νεκρούς τουρίστες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε