Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τυνησία: 350 εκατ. δολάρια για τα θύματα της εξέγερσης

REUTERS
Αποζημίωση για τα θύματα της εξέγερσης κατά του εξόριστου Μπεν Αλί αποφάσισε να δώσει η νέα κυβέρνηση της Τυνησίας. Φτάνει τα 350 εκατομμύρια δολάρια.

Η κυβέρνηση της Τυνησίας συμφώνησε τη Δευτέρα να διαθέσει ένα ποσό της τάξης των 500 εκατομμυρίων δηναρίων (περίπου 354 εκατομμύρια δολάρια), ως αποζημίωση στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις με το καθεστώς του εξόριστου πλέον Μπέν Αλί, που κράτησαν πάνω από ένα μήνα. Την απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της προσωρινής κυβέρνησης, Τσεμπί, παλιός ηγέτης της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης του Μπέν Αλί, σε κανάλι της χώρας.
 
Ο ίδιος είπε ακόμα ότι θα δίνεται μηνιαίο επίδομα 150 δηναρίων στους ανέργους. Η ενδιάμεση κυβέρνηση συνασπισμού, πάντως έχει να κάνει πολλά περισσότερα, όπως το να αντικαταστήσει κάποιους από τους επαρχιακούς διοικητές, αφού οι διαδηλωτές από τη στερημένη ενδοχώρα, διαμαρτύρονται στην κεντρική εξουσία για εκτεταμένη διαφθορά αλλά και καταστολή.
 
Οι παραχωρήσεις πάντως προς τα θύματα και τους ανέργους ήρθαν σαν μια προσπάθεια της αδύναμης προσωρινής κυβέρνησης να εκτονώσει λίγο τις πιέσεις που τις ασκούνται, από τις επί εικοσιτετραώρου βάσεως αντιδράσεις των διαδηλωτών, που βλέπουν στη σύνθεσή της αρκετά από τα στελέχη του προηγούμενου καθεστώτος, μηδέ εξαιρουμένου του ίδιου του πρωθυπουργού Γιανούσι.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε