Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τυνησία: Πυρά της αλ Καιντα κατά αστυνομικών με επτά νεκρούς

ΦΩΤΟ REUTERS

Ομάδα ενόπλων που φέρονται είναι μέλη της αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi), άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών και στρατιωτών. Απολογισμός επτά νεκροί και από τις δυο πλευρές.

Πηγή των τυνησιακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι οι εννέα ένοπλοι σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες και αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στην κοινότητα Ρουχία, που απέχει 200 χιλιόμετρα δυτικά της Τύνιδας. Από τα πυρά των αστυνομικών σκοτώθηκαν επίσης τρεις από τους δράστες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ένοπλοι ήταν Τυνήσιοι, Λίβυοι και Αλγερινοί.

Άλλη πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δράστες ήταν «τρομοκράτες, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι ανήκαν στο δίκτυο της αλ Κάιντα» και ότι οι δύο από τους νεκρούς ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Νωρίτερα, μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και ένας αυτόπτης μάρτυρας είχαν δηλώσει ότι κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν ένας συνταγματάρχης και ένας στρατιώτης του τυνησιακού στρατού καθώς και δύο Λίβυοι.

Σύμφωνα με την εκδοχή που έδωσαν οι πηγές αυτές, «δύο άνδρες προερχόμενοι από τη Σμπίμπα (κοντά στην πόλη Κασερίν) κατευθύνθηκαν σε ένα πάρκινγκ της Ρουχία όπου ένας φύλακας τους βοήθηκε να μεταφέρουν τις αποσκευές τους αλλά, κατάπληκτος από το βάρος τους, ειδοποίησε την αστυνομία και το στρατό».

Μόλις έφτασαν στο σημείο οι δυνάμεις της τάξης, οι δύο άνδρες «άρχισαν να πυροβολούν και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο στρατιώτης Ουαλίντ Χάτζι και ο συνταγματάρχης Τάχαρ Αγιάρι.

Οι δύο ένοπλοι διαπιστώθηκε ότι είχαν επάνω τους λιβυκά διαβατήρια. Κάτοικος της περιοχής επιβεβαίωσε αυτήν την περιγραφή, προσθέτοντας ότι δύο πολίτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στην Τύνιδα.

Άραβες και δυτικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η αλ Κάιντα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις συγκρούσεις στη γειτονική Λιβύη για να αποκτήσει όπλα και να τα μεταφέρει λαθραία σε άλλες χώρες. Την Κυριακή οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη δύο άτομα που πιστεύεται ότι είναι μέλη της οργάνωσης αυτής και μετέφεραν μία βόμβα και μια ζώνη με εκρηκτικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε