Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βάλτε το στην πρίζα και πατήστε γκάζι! Βόλτα στο Παρίσι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Βάλτε το στην πρίζα και πατήστε γκάζι! Βόλτα στο Παρίσι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έφτασαν στο Παρίσι και όποιος ενδιαφέρεται δεν παρά να τα νοικιάσει και να κάνει βόλτα στους δρόμους τις γαλλικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Autolib, που βαδίζει στα χνάρια του Velib (του προγράμματος ενοικίασης ποδηλάτων). Τα πράγματα είναι απλά: τους επόμενους δυο μήνες οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του Παρισιού μπορούν να νοικιάζουν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, πληρώνοντας 10 ευρώ για εγγραφή και άλλα 4-8 ευρώ για μισή ώρα οδήγησης.
"Φορτίστε εδώ παρακαλώ"
Απαραίτητη προϋπόθεση, ο ενδιαφερόμενος να έχει δίπλωμα οδήγησης. Αν έχει, μπορεί να νοικιάσει ένα από τα 66 Blue Cars, τα τετραθέσια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε σχήμα φούσκας.

Ο όμιλος Bolloré ονειρεύεται να μετατρέψει το Blue Car στο… 2CV της «πράσινης» εποχής. Το αυτοκίνητο διαθέτει μπαταρία λιθίου και μπορεί να φτάσει τα 250 χιλιόμετρα με οκτώ ώρες φόρτισης.



Αν το πρόγραμμα πετύχει, το Δεκέμβριο θα κατακλύσουν τους δρόμους του Παρισίου 3.000 αυτοκίνητα, τα οποία θα διατίθενται από 1.000 σημεία-σταθμούς φόρτισης τόσο εντός της γαλλικής πρωτεύουσας όσο και στα περίχωρά της.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε