Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαλτιμόρη: Αυτός είναι ο 37χρονος που σκότωσε 3 και τραυμάτισε άλλους 2 – Γνωστή η εγκληματική του δράση

Βαλτιμόρη: Αυτός είναι ο 37χρονος που σκότωσε 3 και τραυμάτισε άλλους 2 – Γνωστή η εγκληματική του δράση

Στην δημοσιότητα έδωσε το FBI την φωτογραφία του δράστη που έσπειρε τον τρόμο στην Βαλτιμόρη. Πρόκειται για έναν 37χρονο που σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε άλλα δύο.

Σύμφωνα με τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα γνωστά η αστυνομία στην Βαλτιμόρη, ο άνδρας εισέβαλε στην εταιρεία Advanced Granite Solutions και άρχισε να πυροβολεί. Η επίθεση ήταν μάλλον στοχευμένη και ο 37χρονος, που ονομάζεται Ραντίντ Λαμπίμπ Πρινς φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την εταιρεία.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον βρει, ενώ το FBI έδωσε στην δημοσιότητα την φωτογραφία του. Παράλληλα καλεί όποιον τον αναγνωρίσει και ξέρει οτιδήποτε γι αυτόν να επικοινωνήσει και να δώσει πληροφορίες.

Για λόγους ασφαλείας έχουν εκκενωθεί και έχουν κλείσει 5 σχολεία, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν παιδιά από τον δράστη που κυκλοφορεί οπλισμένος.

Παράλληλα αποκλείεται έως τώρα το ενδεχόμενο να υπάρχουν συνεργοί.

Παλιός “γνώριμος” στις αρχές

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Πρινς απασχολεί τις αρχές. Στο παρελθόν είναι συλληφθεί και άλλες φορές για μικρότερα αδικήματα και είχε περάσει από δίκες.

Το 2003 είχε συλληφθεί για ληστεία και είχε “φάει” 25 χρόνια φυλακή, ωστόσο εξέτισε τα 2 από αυτά και τελικά βγήκε πληρώνοντας εγγύηση 34,500 δολάρια.

Στην συνέχεια είχε πιαστεί φορές για παράνομη οπλοκατοχή, “γλυτώνοντάς” την με μικροποινές.

Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες

Ο σερίφης της κομητείας Χάρφορντ Τζέφρι Γκάχλερ ενημέρωσε ότι οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, τόνισε το νοσοκομείο της περιοχής όπου μεταφέρθηκαν.

Η επίθεση σημειώθηκε στο επιχειρηματικό πάρκο Emmorton στην κοινότητα Έντγκεγουντ, περίπου 48χλμ βορειοανατολικά της Βαλτιμόρης.

Μάρτυρας που μίλησε στο FOX45 είπε πως άκουσε φωνές και άτομα να τσακώνονται πριν φτάσουν στο σημείο οι Αρχές.

 

Πηγές: Baltimore Sun, CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις