Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βανδαλισμός στον πιο διάσημο πίνακα του Ντελακρουά!

Βανδαλισμός στον πιο διάσημο πίνακα του Ντελακρουά!

Μια γυναίκα έγραψε “ΑΕ911”, χρησιμοποιώντας σπρέι, πάνω στον πίνακα “Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό” του Ντελακρουά, στο νέο Μουσείο της πόλης Λενς,που αποτελεί τμήμα του Μουσείου του Λούβρου.

Οι επισκέπτες έμειναν άφωνοι από την αδιανόητη πράξη της 28χρονης πρόλαβε να γράψει το σύνθημά της πάνω στον πίνακα, που δημιουργήθηκε το 1830 ως φόρος τιμής στη Γαλλική Επανάσταση.

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του διευθυντή του Λούβρου, Βίνσεντ Πομαρέντ, και του διευθυντή του Μουσείου στη Λενς, Χαβιέρ Ντεκτόλ “με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι το σπρέι είναι επιφανειακό και μπορεί να καθαριστεί εύκολα. Τον καθαρισμό θα αναλάβει το τμήμα του Λούβρου και ένας ειδικός σε θέματα συντήρησης έργων τέχνης, ο οποίος ειδοποιήθηκε αμέσως για το περιστατικό. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της εξέτασης, θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσουμε σε αποκατάσταση ή όχι”.

Τα γαλλικά μέσα αναφέρουν πως η φράση “ΑΕ911” έχει να κάνει με την 11η Σεπτεμβρίου. Ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε ότι η 28χρονη γυναίκα του φάνηκε “ασταθής” και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει ψυχιατρική εξέταση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα αποσυρθεί προσωρινά η Νίκη της Σαμοθράκης από το Λούβρο

Ρεκόρ επισκεψιμότητας για το Λούβρο

Έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων στο Λούβρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε