Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βαριές ποινές για λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε γιους πρώην αρχηγού της Αεροπορίας της Αργεντινής

Βαριές ποινές για λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε γιους πρώην αρχηγού της Αεροπορίας της Αργεντινής

Το ισπανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα δυο γιους ενός πρώην αρχηγού της πολεμικής αεροπορίας της Αργεντινής, για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Στα δυο αδέρφια, Γουστάβο Αδόλφο Χούλια και Εδουάρδο Αντόνιο Χούλια, επιβλήθηκαν ποινές 13 ετών κάθειρξης στον καθένα, καθώς τον Ιανουάριο του 2011, είχαν αποπειραθεί να εισάγουν λαθραία σχεδόν ένα τόννο κοκαΐνης στη Βαρκελώνη με ένα αεροσκάφος που μετέφερε ιατρικά εφόδια.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Αργεντινή και είχε κάνει έναν ενδιάμεσο σταθμό στο Πράσινο Ακρωτήρι. Το δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε τον ισχυρισμό των κατηγορούμενων ότι δεν γνώριζαν πως στο αεροσκάφος βρισκόταν η ποσότητα των ναρκωτικών. Ένας τρίτος ύποπτος που επέβαινε στο αεροσκάφος, ο πατέρας του οποίου ήταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος επί των ημερών του δικτάτορα Χόρχε Βιδέλα (1976-1981), αθωώθηκε.

Ο εκλιπών πατέρας των δύο αδελφών, ο Χοσέ Χούλια, ήταν επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Αργεντινής από το 1989 ως το 1993, επί των ημερών του πρώην προέδρου Κάρλος Μένεμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε