Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βαρκελώνη: Νέες φωτό του καταζητούμενου τζιχαντιστή – Στους 15 οι νεκροί

Βαρκελώνη: Νέες φωτό του καταζητούμενου τζιχαντιστή – Στους 15 οι νεκροί
twitter

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για να ξεφύγουν μετά το μακελειό στην Βαρκελώνη βρέθηκε νεκρός ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της επίθεσης σε 15.

Πρόκειται για έναν άδρα 34 ετών από τη Βιλαφράνκα ντε Πενέδες ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν ξεφύγει από έλεγχο της αστυνομίας οι δράστες μερικές ώρες μετά το μακελειό στη Βαρκελώνη. Το αυτοκίνητο έκανε ξανά την εμφάνισή του κοντά στη Βαρκελόνη, στο Σαντ Ζουστ Ντεσβέμ.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν συνδέσει μέχρι τώρα το περιστατικό με τις επιθέσεις στην Καταλονία.

Οπλισμένος και επικίνδυνος

Την φωτογραφία του Γιουσέφ Αμπουγιακούμπ του νεαρού τζιχαντιστή που διέφυγε λίγο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Βαρκελώνη, έδωσαν στην δημοσιότητα οι ισπανικές αρχές. Όπως αναφέρουν, είναι οπλισμένος και επικίνδυνος.

https://twitter.com/mossos/status/899601565107056642

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες που δημοσίευσε η  El Pais, συγγενής δυο από τους τρομοκράτες υποστηρίζει ότι είναι ψέμα πως ριζοσπαστικοποιήθηκαν πολύ γρήγορα αφού τον τελευταίο χρόνο συναντούσαν συχνά τον ιμάμη που καταζητούν οι αρχές και θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης. Συναντούσε στο αυτοκίνητό του τουλάχιστον 4 από τους συμμετέχοντες και συζητούσαν για τουλάχιστον 2 ώρες κάθε φορά και μάλιστα αν περνούσε κάποιος από δίπλα τους σταματούσαν να μιλάνει και έκαναν πως κοιτούσαν τα κινητά τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να μην τους καταλάβουν οι αρχές, χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον τυπικά όταν ήταν σε δημόσια θέα. Τον Ιούνιο, μάλιστα, κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού είχαν αποφασίσει κατά την εκτίμησή του τι θα κάνουν και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι εκείνο το διάστημα άρχισαν να δείχνουν μεγάλη τρυφερότητα στις οικογένειές τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις