Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαρκελώνη – Τρομοκρατική επίθεση: Αυτοί είναι οι Μαροκινοί τζιχαντιστές που καταζητούνται

Βαρκελώνη – Τρομοκρατική επίθεση: Αυτοί είναι οι Μαροκινοί τζιχαντιστές που καταζητούνται
Φωτογραφία Reuters

Στη σύλληψη τέταρτου ατόμου, μαροκινής καταγωγής, προχώρησε η ισπανική αστυνομία, το μεσημέρι της Παρασκευής, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα οι ισπανικές αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη ενός ακόμη Μαροκινού 34χρονών για τις δύο επιθέσεις σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι ένας Ισπανός από τη Μελίγια και ο Μαροκινός Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος κατά πληροφορίες παραδόθηκε μόνος του το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο μεγάλος στόχος των αστυνομικών είναι πλέον ο Μούσα Ουκαμπίρ, ο 17χρονος που πιστεύεται ότι βρισκόταν στο τιμόνι του λευκού βαν που σκότωσε 13 ανθρώπους στη Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη. Εκτός από τον Μούσα Ουκαμπίρ, άλλοι τρεις Μαροκινοί καταζητούνται.

(Από αριστερά) Moussa Oukabir, Mohamed Hychami, Younes Abouyaaqoub, Said Aallaa

Πρόκειται για τους Μοχάμεντ Χισάμι (24 ετών), τον Γιουνές Αμπουγιαακούμπ (22 ετών) και τον Σαΐντ Ααλλάα (18 ετών). Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο Χισάμι και ο Αμπουγιαακούμπ ζούσαν στην ίδια πόλη με τον Ουκαμπίρ, ενώ ο Ααλλάα ζούσε στο χωριό Ribes de Freser.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις