Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βαρύς ο φόρος αίματος στην Τυνησία – Τουλάχιστον 20 οι νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS

Δραματική έκκληση στην κυβέρνηση για κατάπαυση του πυρός απηύθυνε η αντιπολίτευση στην Τυνησία προκειμένου να «σωθούν αθώες ζωές». Μαίνονται οι συγκρούσεις, φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Ο απολογισμός των συγκρούσεων στο Θαλα και το Κασέριν, τις τελευταίες δυο μέρες, είναι τραγικός. Ηγέτης της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς από τις συγκρούσεις που μαίνονται ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές που αντιτίθενται στα νέα οικονομικά μέτρα.

Εκφράζονται όμως φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, λόγω του μεγάλου αριθμού των σοβαρά τραυματισμένων.

«Πυροβόλησαν ακόμη και πομπές κηδειών» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμεντ Νετζίμπ Σέμπι, ιστορικός ηγέτης του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP, νόμιμη αντιπολίτευση). Οι πληροφορίες έρχονται από συνδέσμους του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Δηλώνοντας ότι θέλει να προσελκύσει την προσοχή του αρχηγού του κράτους σχετικά με την «σοβαρότητα της κατάστασης» ο Σέμπι ζήτησε από τον Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι να επιβάλει κατάπαυση του πυρός αμέσως.

«Έχω κάνει μια επείγουσα έκκληση προς τον πρόεδρο ζητώντας του να επιβάλει κατάπαυση του πυρός αμέσως για να σώσει τις ζωές αθώων πολιτών και να σεβαστεί το δικαίωμα τους να διαδηλώνουν», σημείωσε.

Σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή και αρκετοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στο Κασερίν, 290 χλμ νότια της Τύνιδας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε