Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βασάνισε τόσο άγρια την οικιακή της βοηθό που νοσηλεύεται στην εντατική

H εργαζόμενη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με εγκαύματα και κατάγματα, ενώ υποβλήθηκε ακόμα και σε μεταμόσχευση δέρματος!

Η εργοδότρια μιας Ινδονήσιας οικιακής βοηθού η οποία κατηγορείται ότι τη βασάνισε άγρια προφυλακίστηκε με απόφαση των αρχών της Σαουδικής Αραβίας.

Η 23χρονη Σουμιάτι Μπίντι Σαλάν Μουστάπα υποβλήθηκε σε επέμβαση αντικατάστασης μέρους του δέρματός της με μοσχεύματα στην εντατική μονάδα θεραπείας του Νοσοκομείου Βασιλιάς Φαχντ στην Μεδίνα, ιερή πόλη των Μουσουλμάνων, καθώς η εργοδότριά της την έκαψε με σίδερο, ανέφερε η εφημερίδα «αλ Ουατάν».

Οι γιατροί προσπαθούν επίσης να αποκαταστήσουν κατάγματα στα χέρια και στα πλευρά της, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η εργοδότριά της, μια 53χρονη η οποία δεν κατονομάζεται, έχει προφυλακιστεί και οι αρχές εξετάζουν την διανοητική της υγεία, σύμφωνα με την αλ Ουατάν.

Σαουδάραβες και Ινδονήσιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν για να συζητήσουν την υπόθεση, που προκάλεσε σοκ στις δύο χώρες. Οι Ινδονήσιοι εργαζόμενοι στη Σαουδική Αραβία είναι πάνω από 1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εργοδότρια ξέσχισε το πρόσωπο και τα χείλη της οικιακής βοηθού χρησιμοποιώντας ψαλίδι.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας προσέφερε νομική στήριξη στην εργαζόμενη υποσχόμενη να στηρίξει την υπόθεσή της στο δικαστήριο εάν χρειαστεί, σύμφωνα με την σαουδαραβική εφημερίδα Οκάζ.

Η Επιτροπή «στηρίζει ασφαλώς την παραπομπή της υπόθεσης στην δικαιοσύνη [. . .] είναι καθήκον μας να παίρνουμε θέση για κάθε ζήτημα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που μας προωθείται», δήλωσε ο πρόεδρός της Μπαντάρ αλ Αϊμπάν.

Την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Αμπχα της Σαουδικής Αραβίας οι αρχές ανέσυραν τη σορό μιας ακόμα Ινδονήσιας οικιακής βοηθού, της Κίκιμ Κομαλασάρι, η οποία φέρεται να απεβίωσε λόγω βασανιστηρίων που υπέστη.

Οι υποθέσεις αυτές έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη στην Ινδονησία και έγιναν εκκλήσεις στην κυβέρνηση να διακόψει την μετανάστευση εργαζομένων στη Σαουδική Αραβία. Ο Ινδονήσιος υπουργός Ανθρωπίνου Δυναμικού Μουχαϊμίν Ισκαντάρ αναμένεται στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο για συνομιλίες ενώ η Λίντα Γκούμελαρ, υπουργός αρμόδια για την Ενίσχυση των Γυναικών και την Προστασία των Παιδιών, επίσης σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ριάντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε