Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτη φορά χωρίς στέμμα από το 1974! [pics, vids]

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτη φορά χωρίς στέμμα από το 1974! [pics, vids]

Όλα ήταν διαφορετικά στον καθιερωμένο λόγο της Βασίλισσας Ελισάβετ στο κοινοβούλιο. Όλα ήταν λιτά και καθόλου βασιλικά. Κάτι τέτοιο είχε να γίνει από το 1974. Δηλαδή 43 ολόκληρα χρόνια.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έφτασε με άμαξα όπως το συνηθίζει αλλά με το αυτοκίνητό της. Το εθιμοτυπικό ακολουθήθηκε αλλά με περικοπές. Η Βασίλισσα δεν φορούσε το στέμμα της αλλά καπέλο και φόρεμα και όχι την παραδοσιακή αμφίεση με την βασιλική κάπα (ίσως και λόγω καύσωνα).

Η ΑΦΙΞΗ

Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Επίσης δεν ήταν στο πλευρό της ο πρίγκιπας Φίλιππος αφού εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο αλλά ήταν μαζί της ο Πρίγκιπας Κάρολος. Η Βασίλισσα διάβασε τον λόγο της – 10 λεπτά κράτησε η ομιλία – και είπε πολλά και σημαντικά κυρίως για το Brexit. Όλα γραμμένα από την Τερέζα Μέι. Αυτό που δεν είπε και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν για την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Βρετανία. Και αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο.

Όπως και να έχει η σημερινή μη βασιλική εμφάνιση της Ελισάβετ ίσως να σηματοδοτεί, εκτός από την αλλαγή σελίδας στην πολιτική και οικονομική ζωή της Βρετανίας και την αλλαγή σελίδας στον θρόνο…

Τι είπε στην ομιλία της

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων δίνοντας την εξής διαβεβαίωση: «Προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι η διασφάλιση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας κατά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Κατά πρώτον, πρέπει να φέρουμε εις πέρας το Brexit. Αυτό σημαίνει να επιτύχουμε μία συμφωνία η οποία θα υπηρετεί το αποτέλεσμα του περυσινού δημοψηφίσματος κατά τρόπον ώστε να εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δημόσια υποστήριξη».
Η Τερέζα Μέι παρουσίασε επίσης το εξ οκτώ άρθρων νομοθετικό σχέδιο για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και έχει ως στόχο την κατάργηση του Νομοθετικού Κώδικα του 1972 ο οποίος είχε ενσωματώσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία στο βρετανικό δίκαιο και την δημιουργία νέων ρυθμιστικών κανόνων για το εμπόριο, την μετανάστευση, την αλιεία ή την γεωργία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας εξαίρεσε τα πιο αμφιλεγόμενα κοινωνικά μέτρα από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνεται η πρόθεση, η οποία υπήρχε, ωστόσο, στο προεκλογικό της πρόγραμμα, κατάργησης των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία και της χρηματοδότησης της ιατρικής περίθαλψης των ηλικιωμένων προσώπων μέσω της εκποίησης περιουσιακών τους στοιχείων μετά θάνατον, που ονομάσθηκε «dementia tax».

Από τις προγραμματικές δηλώσεις εξαιρέθηκε επίσης η προεκλογική της πρόταση για την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού της αλεπούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε