Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Βάζουν στο… μικροσκόπιο συνεργάτες της Λαγκάρντ

ΦΩΤΟ REUTERS

Το σκάνδαλο Ταπί δεν αφήνει σε ησυχία την Κριστίν Λαγκάρντ και «απειλεί» τα όνειρά της για την ηγεσία του ΔΝΤ. Δυο συνεργάτες της τίθενται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας.

Εισαγγελείς διεξάγουν έρευνα σχετικά με τις ενέργειες δύο υφισταμένων της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, όσον αφορά την υπόθεση της καταβολής μεγάλης αποζημίωσης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί από μια κρατική επιτροπή διαιτησίας το 2008.

Η καταβολή των 285 εκατομμυρίων ευρώ στον Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ήδη έχει περιπλέξει την προσπάθεια της Λαγκάρντ να γίνει η πρώτη γυναίκα στη γενική διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρά το ότι έχει διαψεύσει τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Η νέα έρευνα, την οποία αποκαλύπτει ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει ο ιστότοπος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, άρχισε ενώ τριμελές δικαστήριο εξετάζει το εάν και κατά πόσον θα αρχίσει — ή όχι — επίσημη έρευνα για το ρόλο της Λαγκάρντ στην υπόθεση. Η απόφασή του αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 8 Ιουλίου.

Η έρευνα επικεντρώνεται στον Ζαν-Φρανσουά Ροσί, επικεφαλής του ομίλου που είχε αναλάβει τη ρευστοποίηση πόρων της τράπεζας Le Credit Lyonnais (LCL), και του Μπερνάρ Σεμαμά, προέδρου της κρατικής υπηρεσίας που επέβλεπε τον όμιλο αυτό.

Οι δύο άνδρες, υπό την διεύθυνση της Λαγκάρντ, επέλεξαν τη διαδικασία της διαιτησίας αντί της δικαστικής οδού στην υπόθεση της διένεξης του Ταπί με την Credit Lyonnais, την οποία ο επιχειρηματίας κατηγόρησε ότι τον εξαπάτησε στην διαδικασία της πώλησης του μεριδίου των μετοχών της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε.

Η εξέλιξη δε σχολιάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πιο μεγάλη ώρα για τη Λαγκάρντ στις 8 Ιουλίου

Στο στόχαστρο οικονομικού σκανδάλου η Λαγκάρντ

Τα μπάνια της… Λαγκάρντ – Ξέγνοιαστες διακοπές της υποψήφιας διαδόχου του Στρος Καν

Αντιμέτωπη και η Λαγκάρντ με τη δικαιοσύνη

“Αισιόδοξη” δηλώνει η Λαγκάρντ

Λαγκάρντ εναντίον Κάρστενς για το ΔΝΤ!

Η Ευρώπη θέλει Λαγκάρντ, οι υπόλοιποι; – Φουντώνει η μάχη της διαδοχής στο ΔΝΤ

Όλοι θέλουν τη Λαγκάρντ – Οι υποψήφιοι διάδοχοι του Στρος Καν

Κριστίν Λαγκάρντ: η «σανίδα σωτηρίας» της Ευρώπης στη μάχη για το ΔΝΤ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε