Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Βεδουίνοι απήγαγαν 19 αστυνομικούς

Βεδουίνοι απήγαγαν 19 αστυνομικούς, μεταξύ των οποίων και δύο αξιωματικούς, στην περιοχή του Σινά, μετά από ανταλλαγή πυρων που στοίχισε τη ζωή σε έναν από τους απαγωγείς, όπως έγινε γνωστό από πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

 Σύμφωνα με την πηγή αυτή οι βεδουίνοι επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο και απήγαγαν τους αστυνομικούς.

    Μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, τον Φεβρουάριο του 2011, στην Αίγυπτο σημειώνονται σποραδικά βίαια επεισόδια. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη χερσόνησο του Σινά όπου οι βεδουίνοι έχουν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό.

    Στις 3 Φεβρουαρίου βεδουίνοι είχαν απαγάγει δύο Αμερικανούς τουρίστες και τον Αιγύπτιο οδηγό τους, ενώ κατευθύνονταν προς τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Λίγο αργότερα όμως τους άφησαν ελεύθερους, όπως και τους Κινέζους εργάτες ενός εργοστασίου τσιμέντου που είχαν απαχθεί ενώ πήγαιναν στη δουλειά τους, στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι δράστες ζητούσαν την αποφυλάκιση πέντε βεδουίνων που έχουν φυλακιστεί κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επιθέσεις που σημειώθηκαν στη χερσόνησο μεταξύ 2004-6.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε